Šport > Košarka
18460 ogledov

Nič čudnega, da vsi norijo za njim, Dončičeva poteza šokira

Print Screen
Ali je to Dončićevo najlepše preigravanje doslej?

Slovenski košarkar je znova poskrbel za nekaj potezz, ob katerih zaigra srce slehernemu košarkarskemu sladokuscu.

luka dončić steph curry Kakšne besede! Šport Neustavljivi Curry razkril, kaj je dejal Dončiću

Še ena vrhunska predstava sicer ni zadostovala za zmago nad Golden State Warriors, ki so na krilih izredno razpoloženega Stepha Curryja premagali Dallas Mavericks (119:114).

Dončić je tudi tokrat poskrbel za kopico vrhuncev. Med drugim je v drugi četrtini s preigravanjem spravil na noge navijače Dallasa, ob izteku tretje četrtine pa je zadel še trojko prek zvezdnika Kevina Duranta.

Najodmevnejša je bila zagotovo Dončićeva asistenca v uvodnem delu druge četrtine pri vodstvu Dallasa za štiri točke. Najprej je s preigravanjem za hrbtom iz igre vrgel dva košarkarja Golden Statea, Klaya Thompsona in Jonasa Jerebka, nato pa mimo Draymonda Greena podal za "alley oop" soigralcu Dwightu Powellu.

Šah-mat Dallas.

Prav tako je dosegel ključno trojko, s katero je Dallas ob izteku tretje četrtine ujel priključek s prvaki. Domači so z njegovim košem prek dvakratnega MVP-ja finala lige NBA zaostanek znižali na štiri točke.

"Igra odlično košarko. 19-letnik, ki dosega 20 točk, šest skokov in pet podaj na tekmo je zagotovo kandidat za All-Star tekmo. Res pa je, da je na njegovem položaju ogromno odličnih košarkarjev, tako da se nikoli ne ve. Velik je in močan. Zna podajati in odigrati pick and roll. Lani je igral v Evropi, medtem ko so ostali novinci igrali študentsko košarko. Učil se je v drugi najmočnejši ligi na svetu," je povedal Durant.

Še več Dončićevih akcij si oglejte v priloženem posnetku.

Liga NBA, izidi:

Dallas Mavericks - Golden State Warriors 114:119
(Luka Dončić: 26 točk, 6 skokov, 5 podaj v 32 minutah za Dallas)

New York Knicks - Philadelphia 76ers 105:108
Washington Wizards - Toronto Raptors 138:140 (2 podaljška)
Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 114:133
Orlando Magic - Houston Rockets 116:109
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 116:113
Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 95:101

Komentarjev 3
  • lado16 15:39 17.januar 2019.

    ej!! mu je aplikacija narobe zvezala copate !!! NISTE NORMALNI Z POSILJEVANJEM JUGOVIĆIĆA !!!!!!!KRI NI VODA !!! ZATO PIŠITE VEČ O SLOVENSKIH ŠPORTNIKIH ,A BI ŠLO ??!!

  • Avatar skeptik
    skeptik 18:21 14.januar 2019.

    Ej Žursralovci, danes trije prispevki o tem gasterbajterju.... A se vam je čisto odpeljalo? Kje je kaj o športnikih, ki častno zastopajo slovenistan?

  • Dina Predanić 16:32 14.januar 2019.

    Dončić je v tem primeru spravil na kolena svojo ekipo, ne pa nasprotnike. V zadnjih 2 minutah je zabeležil izgubljeno žogo, zgrešil je prosti met, zgrešil je popolnoma nepotrebno vrženo trojko, naredil nepotreben prekršek pri aktivnem rezultatu in vnašal nemir, ...prikaži več ker se je stalno prepiral s sodniki. Ja, je mlad, je odigral dobro tekmo in se bo še veliko naučil - se strinjam, ampak veliko lažje bo, če ne napihujete takih tekem, kjer s forsiranjem pravzaprav naredi veliko več škode kot koristi.