Šport > Košarka
8055 ogledov

Dončićevih veličastnih 90 sekund

Luka Dončić
Luka Dončić je prevzel odgovornost na svoja pleča in dokazal, da so mu najbolj napeti trenutki naravnost pisani na kožo.

Slovenskemu košarkarju Luki Dončiću je sinoči uspelo nekaj, čemu v NBA nismo bili priča dve desetletji. Njegovo moštvo Dallas Mavericks je po napeti končnici premagalo Minnesoto Timberwolves (119:115), najzasluženjši za to pa je bil znova komaj 19-letni novinec.

Luka Dončić Pohvala tekmecev Šport Tako dober, da se Američani učijo slovenščino

Dončić je v ključnem trenutku prevzel vso odgovornost in Dallasu priigral sedem od zadnjih devetih točk. Preostali dve je izza črte za proste mete prispeval njegov soigralec Harrison Barnes.

Dallas je imel minuto in pol pred koncem točko zaostanka za Minnesoto, nato je vajeti prevzel Dončić. Najprej je iz težkega položaja zadel po prodoru, a so domači takoj spet povedli. V naslednjem napadu je žogo zabil skozi obroč, po še enem košu Minnesote pa zadel še trojko. Dallas je s tem povedel 117:115. Domači so zapravili naslednji napad, Barnes pa je po osebni napaki postavil končnih 119:115 v korist gostujoče ekipe.

Dončić je tekmo končal z 29 točkami, 12 podajami in osmimi skoki, prispeval pa je še dve ukradeni žogi. Zadel je 44% metov iz igre (10/23), 22% metov za tri (2/9) in 70% prostih metov (7/10).

Toda to še ni najbolj navdušujoče.

Dončić je po podatih ESPN-a postal sploh prvi novinec po Vincu Carterju daljnega leta 1999, ki je v zadnjih dveh minutah prispeval tri odločilne koše iz igre. Slovenec je prav tako šele prvi novinec Dallasa po Jasonu Kiddu, ki je na eni tekmi dosegel vsaj 25+ točk, 10+ podaj in 5+ skokov. Kiddu je to uspelo leta 1995.

"Luka Dončić si je v 90 sekundah morda že zagotovil priznanje za novinca leta."

Mavs Nation

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice