Šport > Košarka
3293 ogledov

Dončić flirtal s trojnim dvojčkom, s trojko pa odločil

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Nova fantastična predstava slovenskega mladeniča.

Luka Dončić je dobro odprl dvoboj na gostovanju Dallasa pri Minnesoti. V prvih petih minutah in pol je zbral pet točk, tri skoke in dve asistenci, nato pa ga je trener Rick Carlisle posedel na klop. Gostitelji so ob njegovi odsotnosti prišli do vodstva z 22:17, zanj je bil najbolj zaslužen domači zvezdnik Karl-Anthony Towns, ki je v slabih devetih minutah v svojo statistiko vpisal 11 točk in sedem skokov, od tega tri v napadu. Težave so se za domače začele, ko je moral center zapustiti igro zaradi lažje poškodbe. Telički so prevzeli pobudo in prvo četrtino dobili z 28:26.

Po treh minutah in pol druge četrtine se je vodstvo gostov povečalo na 43:33, mladi slovenski košarkar pa je že dosegel 13 točk ter imel štiri ulovljene žoge, pet asistenc in dve ukradeni žogi. Towns se je vrnil na parket, a tudi to ni zaustavilo naleta gostov, ki so tudi brez Slovenca, ta je znova dobil nekaj počitka, prišli do prednosti 14 točk. Ob polčasu so telički vodili vodili z 61:50, Dončić pa je bil na dobri poti do svojega prvega trojnega dvojčka v ligi NBA, enega je zabeležil tudi v minuli sezoni španskega prvenstva. Tokrat je do glavnega odmora zbral 15 točk, v zadnji sekundi druge četrtine je sicer zgrešil met z bližine po ofenzivnem skoku, ter po sedem skokov in asistenc.

Košarkar Philadelphie Markelle Fultz je lani svoj prvi trojni dvojček (13 točk, 10 skokov, 10 asistenc) dosegel v starosti 19 let in 317 dni, Dončić pa bi lahko ta dosežek izenačil. Na tekmi z Minnesoto je bil namreč star prav 19 let in 317 dni.

Golden State je sedaj na drugem mestu zahodnega dela lige, ima 29 zmag tako kot vodilni Denver, vendar dva poraza več. Na vzhodnem delu in v ligi nasploh so na čelu Toronto Raptors, ki so Brooklyn Nets odpravili s 122:105. Takoj za njimi so na lestvici Milwaukee Bucks, navkljub porazu z Washington Wizards s 106:113.

Cleveland Cavaliers, finalisti zadnjih štirih sezon in prvaki leta 2016, pa so zadnji na vzhodnem delu lige in to so še "potrdili" na gostovanju v Houstonu, kjer so doživeli prvo katastrofo ter petintrideseti poraz v sezoni ob zgolj osmih zmagah. Rockets so zmagali s 141:113, James Harden pa je s 43 koši na trinajsti tekmi v nizu prišel prek številke 40, za trojni dvojček pa je dodal še deset skokov in 12 podaj.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice