Šport > Košarka
4172 ogledov

Luka Dončić že na drugem mestu!

Luka Dončić Epa
Danes so bili še drugič objavljeni vmesni rezultati glasovanja za 68. NBA All-Star tekmo, ki se bo odvila 17. februarja letos v Charlottu. Odlično kaže našemu Luki Dončiću, ki je z več kot 2,2 milijoni glasov prejel drugi na Zahodu.

Slovenski čudežni deček Luka Dončić je letos šokiral ameriško košarkarsko javnost s svojimi izjemnimi nastopi v prvem letu igranja v najmočnejši ligi na svetu. Pohvale dežujejo z vseh strani, Luka pa je navdušil gledalce širom sveta.

luka dončić deandre ayton "Luka je zver" Šport Ayton ni jezen na Dončića, priznava pa, da mu je težko

Dokaz za pravo "Dončićmanijo", ki je zajela Slovenijo in celotno Ameriko, je tudi glasovanje za All-Star tekmo. Po prvih vmesnih rezultatih za tekmo vseh zvezd je namreč Luka zasedal 3. mesto na Zahodu, zaostajal je le za "Kraljem" LeBronom Jamesom in večkratnim MVP-jem lige, Stephenom Curryjem. 

Danes pa so objavili še druge vmesne rezultate glasovanja. Ne le, da Dončić še vedno drži mesto v prvi peterki Zahoda, pač pa je na lestvici še napredoval in z več kot 2,2 milijoni glasov na drugem mestu prehitel tudi izjemnega strelca Bojevnikov. Od Dončića je tako uspešnejši le še najboljši košarkar tega tisočletja, LeBron James, ki je zbral 2.779.812 glasov.

Luka je v zadnjem tednu prejel kar več kot milijon in pol glasov. Izjemni branilec Oklahome Russell Westbrook toliko glasov ni dosegel tekom celotnega dosedanjega glasovanja, medtem ko jih ima mladi zvezdnik Mavericksov na svojem kontu zdaj kar 2.220.077.

Tudi na Vzhodu ni veliko košarkarjev, ki bi se lahko pohvalili z boljšim izkupičkom od Dončića, saj sta pred njim le izjemni grški košarkar Giannis Antetokounmpo, ki je prejel 2.670.816 glasov ter zvezdnik Bostona Kyrie Irving z 2.381.901 glasov.

igor kokoškov Kaj poreče Igor? Šport Tako se je Dončić šalil na račun Kokoškova

Če se bo slovenskemu športniku leta uspelo uvrstiti na slovito tekmo vseh zvezd, bo drugi najmlajši košarkar v zgodovini, ki bi mu to uspelo. Na dan tekme bo star 19 let in 354 dni. Kobe Bryant pa je bil leta 1998 star 19 let in 175 dni.

Luka Dončić Vsi za enega Šport Župan Dallasa grozi: "Če ne boste glasovali za Luko ..."
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice