Šport > Košarka
6725 ogledov

Tako se je Dončić šalil na račun Kokoškova

luka dončić Print Screen
Nekdanji slovenski selektor je moral prvič v sezoni priznati premoč moštvu Luke Dončića.

Najslabša ekipa v ligi NBA Phoenix Suns je v noči na četrtek gostovala pri Dallas Mavericks in izgubila z izidom 94:104. Na parketu je znova izstopal Luka Dončić, ki je 30 točkam dodal šest skokov, pet podaj in tri ukradene žoge. Zadel je osem od 14 metov iz igre (57%), štiri od devetih poskusov za tri točke (44%) in 10 od 16 prostih metov (63%).

luka dončić Video Šport Izjemni Dončić zadeval tudi za štiri, Kokoškov nemočen

Dallas je v domači dvorani American Airlines Center uspel prekiniti niz treh zaporednih porazov in je trenutno pri 19 zmagah ter 22 porazih, kar ga uvršča na predzadnje mesto v zahodni konferenci. Slabši izkupiček (10-33) ima samo Phoenix.

"Luka je zelo vsestranski in nesebičen košarkar. Zna razigrati soigralce in obenem dosegati točke. Izboljšuje se tudi v obrambi," je po tekmi dejal trener Phoenixa Kokoškov in v šali dodal, da si nekdanji strokovni štab slovenske reprezentance upravičeno lasti vse zasluge za strelske veščine mladega košarkarja, vključno z znamenito trojko s korakom nazaj.

dončić oubre Takojšen odziv Šport Arogantni Američan provociral Dončića in dobil lekcijo

Povedal je še, da Dončić obožuje igro ena na ena, kar je v veliki meri botrovalu razvoju njegovega talenta. "Malo me spominja na Stevea Nasha in Dirka Nowitzkega. Na treningu sta vedno igrala ena na ena. Luka se bo na treningu vedno odrezal dobro, a če se bo znašel v igri ena na ena, bo to sprejel kot velik izziv. On je še otrok. Uživa v igranju košarke," je povedal Kokoškov.

Tudi Dončić je vselej vesel snidenja z nekdanjim selektorjem, saj je zelo dobro seznanjen z njegovimi metodami dela. "Vedno rad igram s prijatelji, še posebej s Kokoškovim. Rad mu kakšno zabrusim. Poznam vse njegove akcije, ker so skoraj identične, zato sem mu dejal, da ne bodo prišli do meta, ker poznam vse njihove poteze," se je šalil zvezdnik Dallasa.

Luka Dončić Vsi za enega Šport Župan Dallasa grozi: "Če ne boste glasovali za Luko ..."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.