Šport > Košarka
8062 ogledov

Ko se legendi sporečeta glede Luke Dončića

paul pierce Print Screen
Košarkarski legendi imata različna pogleda na kvalitete najboljšega novinca v ligi NBA.

Nekdanja vrhunska košarkarja Paul Pierce in Chauncey Billups, ki se oba lahko pohvalita s šampionskim prstanom, sta v segmentu NBA Countdown izbirala med Lukom Dončićem in nekaterimi drugimi zvezdniki lige NBA. Novinec v dresu Dallasa je očitno naredil velik vtis na Billupsa, medtem ko Pierca še ni prepričal.

Dončić 76ers Mavs Slab večer Šport Nov grd trk Dončića, nato katastrofa pri metu

Košarkarja sta najprej izbirala med Jaysonom Tatumom in Dončićem. Billups je izbral Slovenca, Pierce pa je ob tem le zavzdihnil. "Moj bog. Chaunsey vedno živi v trenutku. Tatum ima večjo kilometrino. Si ga videl lani v končnici?" je vprašal sogovornika. "Pa ti razumeš, da je Luka novinec, ki je odigral šest tekem? Seveda ima Jayson večjo kilomterino," mu je odvrnil Billups.

Ko se je Billups med Donićem in Benom Simmonsom ponovno odločil v korist Slovenca, mu je Pierce očital, da je podlegel Dončićmaniji. "Luka zna zadeti. V zaključku tekme bi mu zaupal žogo, ker je 'clutch'. Zna zadeti proste mete in podati žogo. Simmons je odličen košarkar, vendar se ob koncu tekme drži pod obročem in se izogiba prostim metom," je izbiro utemeljil Billups.

luka dončić Pester večer Šport Dončić obležal po nori trojki, a navijači skandirali drugo ime

Ob primerjavi Dončića in Karla-Anthonyja Townsa sta se znašla na istem bregu, vendar brez zbadljivk ni šlo. "Zakaj nimaš Luke na majici?" je vprašal Pierce, Billups pa mu je odvrnil: "Rad imam mlade igralce z visokim košarkarskim IQ-jem, ki znajo zadevati in podajati. In ima komaj 19 let." 

"Ali mu lahko priskrbite navijaške cofe?" se je norčeval Pierce.

Sledila je primerjava Dončića in Joela Embiida. "Nedvomno Embiid. Če boš rekel Luka, bom odšel," je Billupsa izzval nekdanji zvezdnik Bostona. Na njegovo zadovoljstvo mu Billups ni oporekal.

Dotaknila sta se tudi Dončićeveva vzdevka. "Tako zgodaj si ne zaslužiš vzdevka. Pri meni je trajalo štiri leta. Vzdevki so danes nekaj neobičajnega. Superzvezdniki nimajo vzdevkov. Ne moremo jih kar tako deliti," je menil Pierce. "Končno govori resnico. Fanta čaka še veliko dela," je dodal Billups.

Chauncey Billups je nekdanji košarkar Bostona, Toronta, Denverja, Minnesote, Detroita, New Yorka in Los Angelesa. Leta 2004 je osvojil naslov NBA prvaka z Detroit Pistons. Istega leta je postal MVP finala. Je petkratni udeleženec All-Star tekme, enkrat je bil član druge peterke lige (2006).

Paul Pierce je nekdanji košarkar Bostona, Brooklyna, Washingtona in Los Angelesa. Leta 2008 je osvojil naslov NBA prvaka z Boston Celtics. Istega leta je postal MVP finala. Je desetkratni udeleženec All-Star tekme, enkrat je bil član druge peterke lige (2009).

Komentarjev 2
  • perhan63 12:28 07.januar 2019.

    evo zamurske rasiste sam da belec...pa je vse ok.