Šport > Košarka
12023 ogledov

Dončić obležal po nori trojki, a navijači skandirali drugo ime

luka dončić
1/13
Epa
Dallas Mavericks se iz Bostona vračajo s porazom (93:114). Luka Dončić tudi tokrat ni razočaral.

Luka Dončić je znova poskrbel za eno najodmevnejših potez v sinočnjem programu lige NBA, ko je v zaključku prvega polčasa zadel spektakularno trojko prek Marcusa Smarta. Ob tem je za trenutek obležal na tleh, a so mu soigralci hitro pomagali na noge. "Samozavesten sem pri teh metim. Rad jih mečem," je povedal za ESPN in dodal: "Zagotovo igram bolje, kot sem pričakoval. Nisem si mislil, da bom imel tako zgodaj takšen vpliv na igro."

Razkril je še, kateri trenutek se mu je v letošnji sezoni najbolj vtisnil v spomin in ga navdal z občutkom, da se premika v pravo smer. "Ko sem igral proti Los Angeles Lakers in si delil igrišče z LeBronom, sem si rekel 'vau, uspelo mi je'. Igram proti superzvezdnikom in lahko se merim z njimi."

luka dončić NBA Šport Dallas izgubil pri najtrofejnejši ekipi, Dončić spet blestel

Trojka ob zvoku sirene je bila ena od štirih, ki jih je Dončić zadel v bostonski dvorani TD Garden. Na parketu je preživel 28:55 minute in dosegel 19 točk, devet skokov in štiri podaje. Zadel je 44-odstotkov metov iz igre (7/16), 50-odstotkov metov za tri točke (4/8) ter enega od dveh prostih metov (50%). Izgubil je tri žoge.

luka dončić Ste videli to? Šport Dončić v repertoar dodal najslavnejši met vseh časov

Najboljši strelec Dallasa je bil sicer Harrison Barnes z 20 točkami. Deandre Jordan je dodal 12 točk in 15 skokov. Dallas ima po 38 tekmah na računu 18 zmag in 20 porazov, kar ga uvršča na 11. mesto zahodne konference.,

Osrednja zvezda večera je bil Dončićev soigralec in veteran v gostujoči ekipi Dirk Nowitzki, ki so mu navijači v Bostonu namenili stoječe ovacije. Takšnega spoštovanja je bil v gosteh deležen le malokateri košarkar.

"Hočemo Dirka, hočemo Dirka," so v zadnji četrtini skandirali gledalci v Bostonu, zavedajoč se, da Nowitzki skoraj zagotovo igra zadnjo tekmo v bostonskem TD Gardnu v njegovi 20-letni karieri.

Legendarni Nemec na žalost ni imel svojega večera, saj ni dosegel niti enega koša, zgrešil pa je kar deset metov iz igre, od tega osemkrat izza črte za tri točke. "Lep občutek, ko ne le domači, ampak tudi ostali navijači cenijo, kar si naredil v zadnjih dveh desetletjih. Cenim navijače Bostona. Zelo sem razočaran, da nisem uspel zadeti," je povedal 40-letnik.

Komentarjev 3
  • Papaja Popi 10:33 05.januar 2019.

    Primitivno ! Ali že spite z njim ?

  • jgm 10:16 05.januar 2019.

    Ovacije zato, ker je vse falil?