Šport > Košarka
377 ogledov

Harden z izjemno trojko potopil prvake

James Harden
Aktualni prvaki so morali priznati premoč razpoloženemu Jamesu Hardenu in Raketam iz Houstona.

Igralci Golden State Warriors, dvakratni zaporedni prvaki severnoameriške košarkarske lige NBA, so na domačem parketu po podaljšku s 134:135 klonili v derbiju s Houston Rockets. Ekipa San Antonio Spurs je doma premagala Toronto Raptors s 125:107, moštvo Sacramento Kings pa je pred svojimi gledalci izgubilo z Denver Nuggets s 113:117.

James Harden, najučinkovitejši igralec minule sezone, je odločil dvoboj v Oaklandu s trojko 2,7 sekunde pred koncem podaljška, četudi sta ga pokrivala dva igralca tekmecev, srečanje pa je končal s 44 točkami, 15 podajami in desetimi skoki. Švicar Clint Capela je za goste dodal 29 točk in 21 skokov, pri gostiteljih je bil najboljši Stephen Curry (35 točk, šest podaj), Klay Thompson in Kevin Durant sta prispevala po 26 točk.

"Bil sem prepričan, da bo šla žoga skozi obroč ... Vedel sem, da me soigralci potrebujejo, da rabijo moje mete in dobro igro. Vedel sem, da sem povrnil njihovo zaupanje s tako uspešnim metom ob koncu," je dejal Harden po dvoboju dveh izjemnih ekip zahodnega dela lige. Na zadnjih petih tekmah je vedno dosegel več kot 40 točk, na zadnjih enajstih pa ne manj kot 30.

Durant je skušal nato izenačiti, vendar je njegov poskus ob zvoku sirene zgrešil obroč, tudi Curry, ki je 23 sekund pred koncem dodatnega dela igre domače povedel v vodstvo, pa je ob koncu nemočno gledal Hardnovo akcijo tekme, pred tem pa že tudi dve trojki, s katerima je obdržal svojo ekipo v igri za zmago do konca.

DeMar DeRozan je s svojim prvim trojnim dvojčkom (21 točk, 14 skokov in 11 podaj) nekoliko zasenčil Kawhija Leonarda (21 točk), ki je pred sezono prestopil v Toronto, od koder sta kot zamenjavi prišla DeRozan in Jakob Poeltl.

Leonard je bil na svoji prvi tekmi v San Antoniu po tem dogodku tarča navijačev, ki so mu vzklikali izdajalec, izdajalec, ter dezerter, dezerter. Vodstvo njegovega nekdanjega kluba, v katerem je preživel sedem uspešnih sezon, pa ga je počastilo s predvajanjem njegovih uspešnih akcij v nekdanjem dresu. Leonard sam je prišel po tekmi do klopi tekmecev in objel nekdanjega trenerja Gregga Popovicha ter se pozdravil z njegovim pomočnikom Ettorejem Messino.

Srb Nikola Jokić je s 26 točkami, 13 skoki in šestimi podajami skupaj z Jamalom Murrayjem vodil Denver do zmage v Sacramentu, kjer sta vidno vlogo v domači vrsti igrala tudi njegova rojaka, Bogdan Bogdanović je zbral 14 točk, pet skokov in dve podaji, Nemanja Bjelica pa 17 točk, šest skokov in tri podaje. Denver je še v tretji četrtini zaostajal za 15 točk, nato pa je Murray vzel vajeti igre v svoje roke. V prvem polčasu je zadel le dve točki, končal pa je pri 36 koših, od tega jih je 17 zabil v zadnji četrtini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice