Šport > Košarka
800 ogledov

Če ni Dončića, sta tu Jokić in Nurkić

Nikola Jokić Reševalni pas/Twitter Nikola Jokić.
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na sredo odigrali pet tekem. 45 točk Kawhija Leonarda, trojni dvojček Nikole Jokića in izjemna statistika Jusufa Nurkića so poudarki večera.

Denver je z dosežkom košarkarja iz Srbije Nikole Jokića utrdil vodstvo na zahodu. Čeprav je New York v Denver pripotoval v nizu sedmih porazov, se je morala vodilna ekipa zahoda krepko potruditi za zmago. Manj kot štiri minute pred koncem so zaostajali le štiri točke. A sledila je trojka Jokića in gostitelji so na koncu slavili s 115:108. Jokić je imel tretjič v sezoni trojnega dvojčka - 19 točk, 14 skokov, 15 podaj.

Luka Dončić Med publiko Šport Luka odšel do gledalca s slovensko zastavo

Odlično partijo je prikazal še en igralec iz nekdanje skupne države. Jusuf Nurkić je zbral 24 točk, zanj rekordnih 23 skokov, sedem podaj, pet blokad in pet ukradenih žog, da je Portland po podaljšku slavil proti Sacramentu.

Toronto pa z zmago proti Utahu ostaja tik za petami vodilni ekipi lige, Milwaukeeju. Kawhi Leonard je izkoristil odsotnost poškodovanih Jonasa Valančiunasa in Kyle Lowryja ter s 45 točkami postavil osebni rekord v ligi NBA. Odločilni delež k zmagi s 122:116 je prispeval v tretji četrtini, ko je zadele vsej sedem poskusov iz igre in v tem delu igre dosegel 19 točk. Osebni rekord je postavil tudi Pascal Siakam z 28 točkami in desetimi skoki.

luka dončić dallas mavericks 2018 Šport Na eni strani Dončić, na drugi reprezentanca

V Milwaukeeju so Bucks proti Detroit Pistons zabeležili četrto zaporedno zmago. Brook Lopez je dosegel 25 točk, 22 jih je prispeval Khris Middleton in 18 Eric Bledsoe. Prvi zvezdnik ekipe Giannis Antetokounmpo je zbral zanj skromnih 15 točk, a je nase opozoril z enoročnim zabijanjem preko Jona Leuerja.

Miami in Dallas sta nocoj počivala, kmalu po polnoči pa bosta znova v akciji. Miami brez Gorana Dragića bo gostoval v Clevelandu, Dallas z Luko Dončićem na čelu pa bo igral v Charlottu.

russell westbrook Maščevanje Šport Zvezdnik zavrnil vprašanje o Dončiću, nato 'govoril' z žogo

NBA, izidi:

Toronto Raptors - Utah Jazz 122:116
Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 121:98
Denver Nuggets - New York Knicks 115:108
Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 108:113*
LA Clippers - Philadelphia 76ers 113:119

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice