Šport > Košarka
8040 ogledov

Dončić pred skokom v novo leto spoznal jeznega Westbrooka

luka dončić rick carlisle
Po klavrnem večeru v Dallasu je zvezdnik Oklahome City Thunder Russell Westbrook že na povratni tekmi na domačem parketu 24 ur kasneje vrnil Dončićevi ekipi z obrestmi za poraz.

Dallas je na gostovanju v Oklahomi potrdil, da so najslabša gostujoča ekipa v ligi NBA. Po domači zmagi nad Oklahoma City Thunder s 105.103 so 24 ur kasneje "brez izstreljenega naboja" in ob manjšem učinku Luke Dončića za 20 točk (122:102) klonili proti istemu nasprotniku. Pri domačih je s trojnim dvojčkom in 32 doseženimi točkami blestel Russell Westbrook.

Luka Dončić NBA Šport Luka Dončić pri zgolj devetnajstih postavil nov rekord lige

Oklahoma je že po prvi četrtini vodila za 11 točk, ob polčasu pa za 17 točk. Dallas, pri katerem je trener Rick Carlisle veliko minut na parketu namenil rezervni peterki, se nikoli ni resno približal tekmecu. Dallas je v Chesapeake Energy Areni izgubil kar 26 žog!

luka dončić mirjam poterbin razkrila Magazin Mama Luke Dončića v najtežjem obdobju ogromno prejokala

Tudi Dončić je na parketu preživel manj časa kot je navajen. Trener ga je na klop ob neulovljivi prednosti posadil že pred koncem tretje četrtine v kateri je dosegel 10 točk in je do konca počakal na iztek tekme.

russell westbrook | Avtor: EPA EPA

V dobrih 22 minutah na parketu je dosegel 17 točk (zadel je tri mete za tri točke ob šestih poskusih) in imel še šest skokov ter tri podaje, ob vsem pa izgubil kar pet žog. Pri Dallasu je odlično tekmo odigral zgolj Harrison Barnes, ki je ob zadetih osmih metih iz igre iz 11 poskusov (zadel je sedem od devetih poskusov za tri točke) zbral 25 točk.

Luka Dončić Dallas Mavericks Video Šport Razpoloženi Dončić ob dramatični zmagi položil zvezdnika

Na drugi strani je blestel zvezdnik Russell Westbrook, ki je dan prej na gostovanju v Dallasu postregel z eno najslabših predstav v svoji karieri, ko je ob obupnem metu iz igre (4/22, zgrešil je vseh osem poskusov za tri točke), dosegel le devet točk. Tokrat jih je zbral 32, k temu pa dodal še 11 skokov in prav toliko podaj. Zadel je 13 metov iz igre iz 24 poskusov. Paul George je k zmagi gostiteljev dodal 22 točk.

Luka Dončić Šport O Dončiću: "So trenutki, ko ne verjameš, kaj počne"

Po prostem večeru Dallas čaka gostovanje v Charlottu, isti večer pa bo Miami, za katerega poškodovani Goran Dragić trenutno ne nastopa, gostoval v Clevelandu. Zmago nujno potrebuje predvsem Dallas, ki je 12. v zahodni konferenci, Miami je na vzhodu sedmi.

Izidi lige NBA

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks       122:102
(Luka Dončić 17 točk, 6 skokov, 3 podaje in ukradena žoga za Dallas)

Indiana Pacers - Atlanta Hawks                 116:108

Charlotte Hornets - Orlando Magic              125:100

Houston Rockets - Memphis Grizzlies            113:101

San Antonio Spurs - Boston Celtics             120:111

New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves  123:114

Phoenix Suns - Golden State Warriors           109:132

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.