Šport > Košarka
6570 ogledov

Tako je Dirk zbodel Dončića

nowitzki dončić Reševalni pas/Twitter
Legendarni Nemec odgovoril tudi na vprašanje o svojem nasledniku.

Pri ekipi Dallas Mavericks so iskali zamenjavo za legendarnega Dirka Nowitzkega, ki tokrat najverjetneje igra zadnjo sezono, in jo našli v Luki Dončiću. Enainštiridesetletni Nemec je tako postal nekakšen mentor mlademu Slovencu, ki se še ni rodil, ko je prvi že igral pod NBA obroči. 

Nowitzki se je zdaj moral sprijazniti s tem, da po dvajsetih letih ni več član prve peterke pri Dallasu, ob skromni minutaži pa v povprečju zbere po 4,6 točke in 1,2 skoka na dvoboj. Kljub temu da v povprečju odigra manj kot devet minut na tekmo, sedmouvrščeni igralec vseh časov po doseženih točkah v ligi NBA še vedno ostaja v središču pozornosti medijev, večkrat pa mora odgovarjati tudi na vprašanja o svojem nasledniku. Med njimi je bilo tudi to, ali bi premagal Dončića v igri ena na ena.

Luka Dončić Navijači nezadovoljni Šport Kakšen bo nov vzdevek Luke Dončića?

"Luka ima veliko število potez v igri ena na ena. Ima veliko metov v svojem repertoarju. Zdaj bi se odločil zanj. A v starih časih? Proti meni bi bil brez možnosti, brez možnosti," je šaljivo odgovoril Nemec.

Na vprašanje o tem, če bi se lahko Slovenec prebil na All-Star tekmo pa je dejal: "V zadnjih dveh letih smo izjemno napredovali. Ne gre le zanj, je pa vsekakor pomemben del tega, da smo skoraj 50-odstotni pri razmerju zmag. Bo pa težko, na Zahodu je veliko odličnih košarkarjev. Je pa zagotovo lahko zraven. Igra odlično, vodi našo igro, v odločilnih trenutkih je izjemen na velikih tekmah in si vsekakor zasluži, da se ga vsaj omenja v povezavi s tekmo vseh zvezd."

Dirk je izjavo sicer podal pred prvim razkritjem števila glasov za All Star tekmo, kjer se je Dončić uvrstil na četrto mesto v zahodni konferenci, med visokimi igralci pa ga je po številu glasov prehitel le LeBron James. Devetnajstletni Slovenec je sicer po nagradi za oktober/november postal tudi novinec meseca decembra.

Luka Dončić Med publiko Šport Luka odšel do gledalca s slovensko zastavo

Nowitzki je sicer 13-krat zaigral na All-Star tekmah, leta 2007 pa je bil tudi najkoristnejši igralec lige.

Komentarjev 4
  • viVI 20:33 04.januar 2019.

    Papaja Popi? Mater si slovenec! Ne beri, ne odpri članka, pojdi mimo, beri kar te zanima... P.S. to velja za vse ki kritizirate neutemeljeno!!! Če nimate boljšega dela, poglejte pred svoj prag!

  • Papaja Popi 09:25 04.januar 2019.

    Nehajte nas že bombardirati z tem Dončičem. Kaj ima on z nami . Zasitili smo se z njim. Če ste že tako obsedeni z njim si ga vzemite v posteljo domov.

Sorodne novice