Šport > Košarka
4526 ogledov

Kakšen bo nov vzdevek Luke Dončića?

Luka Dončić
Luki Dončiću navijači na forumu izbirajo nov vzdevek.

Vodstvo NBA ekipe Dallas Mavericks se je odločilo, da bo vzdevek slovenskega košarkarskega dragulja Luke Dončića, ki ga je eden izmed Dallasovih trenerjev, Mike Procopio, poimenoval "The Matador" in "El Matador", patentiralo kot blagovno znamko.

Redko se sicer zgodi, da ima ekipa tržne pravice za vzdevek kakšnega izmed svojih igralcev, toda kot kaže so pri Mavericksih zavohali zlato jamo.

Težave za Luko pa nastanejo, če kdaj zapusti ekipo Dallasa, saj si ne bo več lastil tržnih pravic za svoj vzdevek.

Nov Dončićev vzdevek pa ni naletel na odobravanje pri navijačih Dallasa, ki so se celo zbrali in začeli podpisovati peticijo, da bi preprečili registracijo "El Matadorja" kot blagovno znamko.

Na spletu so najzvestejši privrženci Mavericksov tudi ustanovili forum, kjer iščejo predloge za nov Dončićev vzdevek.

Vlade Divac, Košarka brez meja Šport Divac končno spregovoril o Dončiću

Zaenkrat se je kot najbolj priljubljen uveljavil vzdevek "The Don". Dosti uporabnikov se strinja, da je to najprimernejši vzdevek, saj naj bi po njihovem mnenju Luka osvojil mnogo šampionskih prstanov in bo z njimi na roki resnično pravi "Don" NBA lige. Toda pri patentiranju vzdevka bi lahko prišlo do težav, saj ima zvezdnik Utah Jazza Donovan Mitchell že svojo znamko športnih copat z imenom "Don".

luka dončić Video Šport Dončić med stoterico najlepših v sami špici

Med bolj priljubljenimi se je znašel tudi vzdevek "Wonder Boy" ("Čudežni deček"), a je nekaj uporabnikov opozorilo, da če se patentira ta vzdevek, ga bo Luka nosil tudi še pri štiridesetih letih, kar pa verjetno ne bi bilo najbolj posrečeno.

Pogostokrat je bil predlagan tudi vzdevek "HalleLuka", s katerim navijači apelirajo na pesem, ki je bila prirejena Luki v čast.

Navijači so pokazali tudi dosti navdušenja nad vzdevkoma "Luka Magic" ("Čarovnija Luka") in "The Prince Who Was Promised" "Obljubljeni princ".

Oglasil pa se je tudi Slovenec z vzdevkom Jack_Slo, ki je zapisal, da bo šla Slovenija v vojno, če kdo namerava poimenovati Luko The Matador, El Matador, Young Burger, The Don, Lukador ali Halleluka. Zahteva, da se Luko poimenuje "Wonder boy" ali po špansko "El Niño Maravilla". Prav tako je vse uporabnike opozoril, da bi bilo primerno Dončića vprašati, kaj meni on sam o tej temi ter da ima Luka v Sloveniji že vzdevek "Donke".

Kateri vzdevek pa po vašem mnenju najbolj ustreza našemu košarkarskemu dragulju?

Luka Dončić Med publiko Šport Luka odšel do gledalca s slovensko zastavo luka dončić dallas mavericks 2018 Šport Na eni strani Dončić, na drugi reprezentanca
Komentarjev 2
  • Spark 07:11 03.januar 2019.

    Donke so klicali očeta. Odpade !

Sorodne novice