Šport > Košarka
7605 ogledov

Nesebični Dončić za svoj interes ni žrtvoval ekipnega

luka dončić rick carlisle
Mladi zvezdnik Dallas Mavericks je bil le streljaj od rekorda.

Luka Dončić bi na tekmi z New Orleans Pelicans lahko postal najmlajši košarkar s trojnim dvojčkom v ligi NBA, a mu je za dosego tega cilja zmanjkal en skok. Košarkar Dallasa je srečanje končal z 21 točkami, devetimi podajami in desetimi skoki.

Luka Dončić NBA Šport Dončić ponoči spet osupnil svet

Dončić bi s trojnim dvojčkom popravil rekord branilca Philadelphie 76ers Markellea Fultza, ki je bil ob trojnem dvojčku star 19 let in 317 dni. Dončić trenutno šteje 19 let in 302 dneva.
 
Dallas je tekmo z New Orleansom dobil po dramatični končnici, gostujoči zvezdnik Anthony Davis pa je imel v zadnjih sekundah celo na voljo met za izenačenje. V veliki želji po prekinitvi črnega niza šestih zaporednih porazov Dončić ni imel časa za razmišljanje o individualnih dosežkih. "Boril sem se za zmago. Če bi vodili za nekaj točk, bi morda poskušal doseči trojnega dvojčka, a tekma je bil zelo izenačena in šel sem samo na zmago," je dejal.

Čudežni deček Šport Dallas se klanja Dončiću: "MVP, MVP, MVP!"

Slovenca je po tekmi pohvalil tudi gostujoči trener Alvin Gentry, ki je o njem povedal: "Ni pomembno, koliko je star, 14 ali več. Je res izjemen igralec, zelo pameten. Pošteno rečeno, je poklicni igralec že od svojega petnajstega leta in to ni nič novega zanj. Že vso mladost igra proti odraslim možem in igre sedaj v NBA niso zanj nič strašnega. Zaveda se tudi, da je dober igralec in je zato tudi samozavesten. Rad vidim to njegovo samozaupanje, ker obenem ni predrzno. Lahko igra proti komurkoli, obenem pa je ekipni igralec, igra za moštvo. Saj vidite to kemijo in vse, kar se dogaja okrog njega, ko je na parketu. Je košarkar, ki res zelo rad igra in pri tem neizmerno uživa."

Luka Dončić Dallas Mavericks Zagata Šport ESPN zamenjal Dončića z nekom drugim

"On je preprosto Luka. To je vse, kar mora biti. Ni treba, da je kdo drug ali da koga posnema. Naj bo Luka še naprej."

Alvin Gentry

luka dončić Sporna knjiga Šport Dončić udaril po mizi: "Tega ne želim in nasprotujem njenemu nastanku"
Komentarjev 2
  • Avatar Janelinna
    Janelinna 23:34 27.december 2018.

    Želite najti žensko za eno noč? Pridite ==> www.3xDate.top