Šport > Košarka
2137 ogledov

ESPN zamenjal Dončića z nekom drugim

Luka Dončić Dallas Mavericks Reševalni pas/Twitter
Novinarjem priznane ameriške medijske hiše, ki so zadolženi za pokrivanje tekem Dallas Mavericks, se je pripetila zanimiva napaka.

Luka Dončić je po zmagi Dallas Mavericks nad New Orleans Pelicans spregovoril o neprestenih primerjavah z njegovim velikim vzornikom LeBronom Jamesom. Ta je pred nekaj dnevi izrekel veliko priznanje slovenskemu zvezdniku, ko je dejal, da bi si z veseljem delil slačilnico s trenutno najboljšim novincem v ligi NBA.

"To je res nekaj neverjetnega. Vsi veste, da je on moj velik vzornik," se je pohvale razveselil Dončić, ki je proti Pelikanom zbral 21 točk, devet skokov in deset podaj ter bil tako za las prekratek za trojnega dvojčka.

Slovenec je še tretjič v zadnjih petih tekmah vpisal številke, s katerimi se lahko med najstniškimi fenomeni v ligi NBA pohvali samo njegov idol.

Čudežni deček Šport Dallas se klanja Dončiću: "MVP, MVP, MVP!"

James je dosegel 22 točk in 14 podaj ob zmagi Clevelad Cavaliers nad Charlote Hornets 26. decembra 2004, štiri dni pred 20. rojstnim dnevom. Dončić je 18 decembra vpisal 23 točk, šest skokov in 12 podaj ob porazu proti Denver Nuggets. James je dal 41 točk, šest skokov in 13 podaj proti New Jersey Nets marca 2004 (prva sezona) ter 26 točk, šest skokov in 12 podaj ob zmagi nad Minnesoto Timberwolves decembra 2004 (druga sezona).

Dončić je pred tednom dni zbral 32 točk, pet podaj in štiri ukradene žoge na srečanju z Los Angeles Clippers. Edini novinec, ki je presegel te številke, je bil James s 36 točkami, petimi podajami in štirimi ukradenimi žogami na tekmi s Philadelphio 76ers decembra 2003.

"Ves čas govorim, da Luka igra kot izkušen veteran, ne pa 19-letni novinec," je povedal dolgoletni obraz košarkarske franšize iz Dallasa Dirk Nowitzki.

justise winslow NBA Šport Gogijev namestnik blestel, a zgrešil odločilni met

Dončića so po zmagi nad Pelikani vprašali za komentar na Jamesovo izjavo, da se ga ne bi branil v ekipi. "Morda nekega dne, bomo videli," je odvrnil s širokim nasmeškom

O primerjavi Dončića in Jamesa so se razpisali novinarji ESPNDallas, ki pa so ob objavi na družbenem omrežju namesto Dončića prilepili fotografijo J.J. Baree, kar je sprožilo zabavne odzive.

"Niso vsi bledi obrazi isti," se je glasil eden izmed komentarjev.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.