Šport > Košarka
97 ogledov

Nekdanji MVP lige spet pod nož

russell westbrook Epa
Zvezdnik Oklahome City Thunder bo počival najmanj štiri tedne.

Russell Westbrook, najkoristnejši igralec (MVP) sezoni 2016/2017 in zvezdnik moštva Oklahoma City Thunder, bo prisilno počival vsaj mesec dni. Razlog je artroskopija desnega kolena v Los Angelesu, zaradi katere bo po ocenah zdravnikov miroval štiri tedne, so sporočili iz njegove ekipe.

Devetindvajsetletni Američan, dvakratni najboljši strelec lige NBA in sedemkratni košarkar all-star, bo moral po štirih tednih spet na podrobnejši pregled, po katerem bodo zdravniki ocenili, ali mu bodo prižgali zeleno luč ali ne.

To je manj kot teden dni, preden bodo košarkarji Oklahome na svoji uvodni tekmi nove sezone prvenstva NBA 16. oktobra gostovali pri prvakih lige, Golden State Warriors.

Westbrook si je poškodoval desno koleno v končnici prvenstva leta 2013 in imel v istem letu tri operacije. A kljub temu je v zadnjih štirih sezonah izpustil le 20 tekem rednega dela.

Četrti izbor nabora 2008 je lansko sezono odigral najbolje v karieri - v povprečju je dosegal po 31,6 točke, 10,7 skoka in 10,4 podaje na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice