Šport > Košarka
10883 ogledov

Česa takšnega o Dončiću ni rekel še nihče

luka dončić Reševalni pas/Twitter Dončić bo moral izboljšati odstotek zadetih prostih metov.
Eden največjih košarkarjev vseh časov se ne more načuditi talentu Luke Dončića.

Košarkarji Dallas Mavericks so imeli v okviru priprav na novo sezono severnoameriške lige NBA priložnost pobliže spoznati Luko Dončića, ki je s svojimi košarkarskimi veščinami naredil velik vtis na najizkušenejšega člana moštva Dirka Nowitzkega.

"Vsak dan trenira in trdo dela. Zelo mi je všeč, kar vidim. Za tako visokega igralca je izjemno spreten z žogo. V igri pick 'n' roll je neverjeten in ima odličen pregled nad igriščem. Nisem mogel verjeti, kaj zmore 19-letni fant. Je dober strelec, če ima dovolj časa. Verjamem, da bo na dolgi rok zelo dober za našo ekipo," je med gostovanjem na lokalni radijski postaji 1053-THE-FAN povedal legendarni nemški košarkar.

Nekdanji najstniški fenomen, ki je v ligi NBA debitiral, ko se Dončić sploh še ni rodil, bo s soigralci naredil vse, da mlademu zvezdniku olajšajo prehod z evropskega na ameriški parket. "Ne želim ustvarjati prevelikega pritiska nanj. Pred 20 leti sem kot tujec iz druge države doživel nekaj podobnega. Težko je. Treba se je prilagoditi. Pri meni je trajalo celo leto. Tista sezona je bila zelo, zelo težka. Naredili bomo vse, da fantu pomagamo pri razvoju in učenju. Upam, da bomo v nekaj letih priča najboljšemu možnemu Luki Dončiću. Res je izjemen talent. Pregled nad igriščem in podaje so nekaj, česar v 20 letih še nisem videl," je povedal 40-letnik.

luka dončić Dončićev trener Šport "Zaradi njega vam bo žal, če ne boste imeli kart"

Nowitzki je brez kančka dvoma prepričan, da se pri 19 letih ne bi mogel primerjati s slovenskim košarkarjem. "Bil sem dober strelec, vendar nisem imel takšnega pregleda. V igri je iznajdljiv. Zelo dobro bere pick 'n' roll. Zabavno ga bo gledati, še posebej v navezi z velikimi igralci, kot sta DeAndre Jordan in Dwight Powell. Razbijal bo obrambo nasprotnikov," je napovedal.

All Star weekend vikend sobota tekma zvezd New Orleans Nowitzki | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 4
  • 1111 07:12 13.september 2018.

    Dajte se malo umirit s tem Dončićem ! Pretiravate !

  • Avatar olor
    olor 22:44 12.september 2018.

    Bil bi vesele da bi se dokazoval za narod kateremu baje pripada, velja tudi za unga ki se je upokojil reprezentančno.

  • Avatar skeptik
    skeptik 20:39 12.september 2018.

    Ej, počasi bo rahlo dovolj tega Dončića. Vsak dan en prispevek, sama hvala.... Naj poba odigra prvo tekmo, pa bomo videli..... Res ste dosadni s tem gasterbajtarjem