Šport > Košarka
16387 ogledov

Dragić pristal tam, kjer si najbrž ni želel

Goran Dragić Miami Heat twitter
Ponekod so potiskane embalaže mleka odličen pripomoček pri iskanju pogrešanih otrok, toda ne na Finskem.

Finci so na kartone mleka raje natisnili svojega mladega zvezdnika lige NBA Laurija Markkanena. Enaindvajsetletni krilni center, ki v višino meri 213 centimetrov, onkraj luže brani barve Chicago Bulls.

Lani se je v ZDA uveljavil kot eden najboljših mladih igralcev v ligi in si prislužil mesto v prvi peterki novincev. V debitantski sezoni je v povprečju prispeval 15,2 točke, 7,5 skoka in 1,2 podaje na srečanje. 

Markkanen je velika zvezda na Finskem, kjer ga naravnost obožujejo. Tako zelo, da so njegovo podobo natisnili na kartonasto embalažo za mleko. Fotografija je nastala na lanskem evropskem prvenstvu v Turčiji, na njej pa zvezdnik finske reprezentance blokira met Gorana Dragića.

Slovenija in Finska sta se na EuroBasketu pomerili v skupinskem delu, takrat so se z 81:78 zmage veselili varovanci Igorja Kokoškova. Dragić je na tisti tekmi prispeval 29 točk, Finec pa pet manj.

Slovenija je kasneje osvojila zgodovinsko zlato medaljo, Dragić pa je postal najkoristnejši košarkar prvenstva (MVP). Kdor se zadnji smeje ...

dragić mleko | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 2
  • Igor Đukanović 07:04 05.september 2018.

    Kdor se zadnji smeje, ne pije mleka. (Uživanje mleka zavira razvoj mladih športnikov.)

Sorodne novice