Šport > Košarka
3645 ogledov

Ko zavpije Vidmar, se ustraši tudi Dragić

goran dragić gašper vidmar
Najboljši slovenski košarkar razkriva drugo plat mirnega Gašperja Vidmarja.

Košarkarki zvezdnik lige NBA Goran Dragić se v teh dneh mudi na Rogli, kjer organizira tradicionalni košarkarski kamp.

Najkoristnejši igralec EuroBasketa 2017 (MVP), na katerem si je slovenska reprezentanca priigrala zgodovinsko zlato medaljo, je slovenskim novinarjem zaupal, da je razsežnosti uspeha doumel šele ob vrnitvi v domovino.

Slovenija EuroBasket 2017 Nov udarec Šport Slovenija izgubila enega ključnih igralcev

"Moram reči, da se na evropskem prvenstvu nisem zavedal, kaj smo naredili. Bili smo izolirani. Šele ko smo prišli v Slovenijo, smo se malo zamislili. Bil sem vesel in v isti sapi utrujen. Šele dva meseca po tem sem prišel k sebi in podoživljal te trenutke in pogledal devet tekem prvenstva," je za Večer povedal Dragić in razkril zanimivo podrobnosti o Gašperju Vidmarju.

Slovenski center, ki bo zaradi poškodbe kolena moral izpustiti kvalifikacijski tekmi s Črno goro in Španijo, je praviloma zelo umirjen, vendar zna v pravem trenutku tudi zaropotati. To so na lastni koži spoznali njegovi reprezentančni soigralci med četrtfinalno tekmo z Latvijo, na kateri so si Slovenci v prvem polčasu pridelali velik zaostanek.

Takratni selektor Igor Kokoškov in Dragić sta se dogovorila, da bosta vlogo glavnega govorca zaupala Vidmarju, ki je svoje delo opravil z odliko, medtem ko se je Dragić skrival za brisačo.

"Ko sem prišel v garderobo, sem se pokril z brisačo, ker sem vedel, da bo Gapi to naredil in mi je šlo na smeh. Zraven mene je bil fizioterapevt, ki me je vprašal: 'boš kaj rekel?' Rekel sem mu, naj počaka. Gapi se je dvignil, nas nahrulil, še jaz sem se ustrašil, čeprav sem vedel, da bo to naredil. Takrat nas je dvignil in odigrali smo fenomenalno," se spominja Dragić.


 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice