Šport > Košarka
5231 ogledov

Dragić: Brez dvoma mi to veliko pomeni

goran dragić Epa
Ne seznamu dominirajo glavni akterji slovenske košarkarske pravljice.

Goran Dragić je bil z maksimalnim številom točk izbran za športno osebnost leta 2017 v jubilejnem desetem izboru športnega dnevnika EkipaSN. Dragić je lani septembra slovensko reprezentanco popeljal do naslova evropskih prvakov.

Na drugem mestu je pristal njegov reprezentančni kolega Luka Dončić, tretji pa je bil zdaj že nekdanji selektor košarkarjev Igor Kokoškov.

Eurobasket | Avtor: epa epa

"Brez dvoma mi to priznanje veliko pomeni. Predvsem zato, ker tu ne gre le za igranje košarke, ampak za dajanje zgleda mladim. Ljudje me ne prepoznajo le kot košarkarja oziroma športnika, ampak kot osebnost. Vesel sem, da ljudje v meni vidijo dobrega fanta, dober zgled. Navsezadnje bom igral košarko le še nekaj let, za vedno pa bi rad ostal stari Gogi iz Kosez. To mi največ pomeni," je po prejemu ličnega kristalnega pokala Steklarne Rogaška povedal priljubljeni Dragić, ki je kot zmagovalec tega izbora nasledil predsednika Evropske nogometne zveze Aleksandra Čeferina.

Od leta 2008 so bili športne osebnosti leta še plavalka Sara Isaković, atlet Primož Kozmus, dvakrat slovenski hokejski as Anže Kopitar, nogometni vratar Samir Handanović, dvakrat slovenska smučarska kraljica Tina Maze in Andrea Giani, italijanski odbojkarski strokovnjak, ki je s Slovenijo osvojil srebrno odličje na evropskem prvenstvu leta 2015.

Kapetan zlate reprezentance Dragić je trenutno v domovini. V soboto se je v Zrečah pod njegovim okriljem pričel že 5. Košarkarski kamp Goran Dragić, ki ga skupaj z našim najuspešnejšim košarkarjem organizira agencija Sportelement.

Slovenska košarkarska reprezentanca je priprave na tretji ciklus kvalifikacij za SP začela z obiskom predsedniške palače. Tam jo je v ponedeljek sprejel predsednik države Borut Pahor in vsem petindvajsetim članom za osvojeno zlato medaljo na lanskem evropskem prvenstvu podelil zlati rad za zasluge.

Evropsko zlato je bila prva slovenska medalja v članski konkurenci na velikih tekmovanjih v košarki. Ob tem sta se kapetan Dragić in Dončić uvrstila v najboljšo peterko prvenstva, Dragić pa je postal tudi najkoristnejši igralec.

Komentarjev 2
  • Sara_Macdonell 16:30 26.junij 2018.

    Google zdaj plačuje od 2500 do 5000 USD na teden za delo na spletu od doma.... Moj prijatelj mlajšega brata že več mesecev povprečno 18k in dela približno 24 ur na teden..... Zdaj bi morali poskusiti dobiti to delo in ...prikaži več začeti zaslužiti denar na spletu, tak0 daa sledite navodilom na tem spletnem dnevniku ..... ....... >>>>>>>>>>>> www.WebJob8.Com

  • Avatar Leon
    Leon 11:43 26.junij 2018.

    A, Igor Kokoškov pa ni dobil Pahorjeve medalje ?

Sorodne novice