Šport > Košarka
49 ogledov

Keltom poškodbe ne morejo do živega

Celtics 76ers Epa
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na torek odigrali eno tekmo končnice.

Košarkarji Boston Celtics so uspešno začeli polfinale vzhodne konference proti Philadelphia 76ers in prvo tekmo v boju na štiri zmage dobili s 117:101. Junak večera v domači dvorani TD Garden je bil Terry Rozier, ki je k zmagi prispeval 29 točk, osem skokov in šest podaj. 

Ob Rozierju sta se izkazala še Al Horford s 26 in Jayson Tatum z 28 točkami, Boston, ki je v drugi krog končnice NBA napredoval po tesni zmagi s 4:3 nad Milwaukee Bucks, ob tem pa ima na seznamu poškodovanih zvezdnike Kyrieja Irvinga, Jaylena Browna in Gordona Haywarda, pa je v polfinalu vzhoda povedel z 1:0.

"Vedno sem videl potencial v Terryju. Menim, da je danes odlično izkoristil ponujeno priložnost," je po tekmi Horford dejal o Rozierju in ocenil tekmo: "Mislim, da smo danes zlasti v obrambnih nalogah blesteli prav vsi, od prvega do zadnjega na parketu. Tako smo tekmecem preprečili, da bi se razigrali."

Druga tekma dvoboja bo na sporedu v četrtek prav tako v Bostonu.

Tretji nosilci končnice Sixers so v konferenčni polfinale napredovali po razmeroma gladki zmagi nad Miami Heat slovenskega zvezdnika Gorana Dragića v uvodnem krogu, ko so v zmagah slavili s 4:1. Kelti pa so se izkazali za precej bolj trdožive tekmece, čeprav je Joel Embiid blestel z 31 točkami in 13 skoki. J.J. Redick je za Philadelphio dodal 20 točk, Ben Simmons pa 18.

NBA, 2. krog končnice:

VZHOD, 1. tekma:
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 117:101  /1:0/

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice