Šport > Košarka
2476 ogledov

76ers nad Dragića s premišljeno taktiko

goran dragić Print Screen
Miami Heat po dveh zaporednih porazih na domačem igrišču čaka tekma za biti ali ne biti.

Moštvo Gorana Dragića bo noči na sredo v gosteh odigralo peto tekmo uvodnega kroga končnice v vzhodni konferenci lige NBa. Košarkarji Philadelphie 76ers v seriji vodijo s 3-1 in so samo še zmago oddaljeni od napredovanja v drugi krog.

Vročica bo po dveh zaporednih porazih v American Airlines Areni lovila zmago na gostovanju v Wells Fargo Centru, kjer je dobila drugo tekmo z izidom 113:103. Miami bo poskušal postati šele 12. ekipa v zgodovini, ki bi napredovala po zaostanku z 1-3. A za dosego tega cilja bo potrebno igrati zbrano celih 48 minut.

"Prve tri četrtine igramo zelo zbrano in ne naredimo veliko napak. Philadelphia v zadnji četrtini ne izvaja zapletenih napadov, saj te običajno zaustavimo. Stavijo na preproste napade, kot na primer 'pick n roll' Bena Simmonsa in J.J. Reddicka. Mi preslabo komuniciramo. Vidimo, kaj počnejo v obrambi. Podvajajo na meni in Dwaynu Wadu, zato potrebujemo druge vzvode. Ostali bodo morali prepoznati to situacijo."

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dragić je z 19,5 točke na tekmo najboljši strelec Miamija, njegov met iz igre pa je 49-odstoten, kar je bolje kot v rednem delu sezone (17,3 točke/45%). A Philadelphia je za slovenskega zvezdnika pripravila uspešno taktiko in povsem oklestila njegov doprinos v najpomembnejšem delu tekme.

Dragić je namreč v zadnjih četrtinah skupno zbral samo osem točk, njegov met iz igre pa znaša skromnih 3/11. "Meni in D-Wadu ne dovolijo igrati," je o taktični spremembi v zadnji četrtini dejal Dragić.

"Na prejšnji tekmi me je pokrival Simmons (Simmons je visok 208 cm, Dragić le 191, op. a.). To smo prepoznali, zato smo poskušali J.J. Reddicka ali Marca Belinellija zvabiti v raketo. Če mene pokriva Simmons, se bom umaknil in ostal zunaj. Narobe bi bilo, če bi igral na silo. Treba se je osredotočiti na druge stvari. Ukrasti kakšno žogo, igrati dobro v obrambi. Če podvajajo na meni, sem opravil svojo nalogo. Ko sta dva igralca pri meni, se moram znebiti žoge, in točno to počnem. Kaj drugega mi preostane?"

goran dragić | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice