Šport > Košarka
3177 ogledov

Gogi poskrbel za prerivanje in nekajkrat 'zažgal' internet

Goran Dragić
Na tekmi med Heat in 76-ers je Goran Dragić skrbel za atraktivne poteze.

Košarkarji Miamija so na četrti tekmi prvega kroga končnice izgubili proti Philadelphiji in zdaj v seriji zaostajajo z 1:3, moštvi igrata na štiri zmage. Goran Dragić je bil ob porazu s 102:106 drugi strelec svoje ekipe, dosegel je 20 točk, pet več jih je zbral zimzeleni Dwyane Wade.

Slovenski as je bil na tekmi vseskozi v središču dogajanja. Za prvo eksplozijo na socialnih omrežjih je poskrbela poteza Roberta Covingtona, ki je v zraku odrinil Dragića, temu pa je v bran hitro stekel James Johnson. S slednjim se v ligi NBA verjetno nihče ne želi zaplesti v pretep, saj ima črni pas v karateju, do 18 leta pa je nanizal sedem naslovov svetovnega prvaka. Preizkusil se je tudi v borbah serije MMA, kjer je zabeležil sedem zmag na prav toliko nastopih. Tokrat so sodniki situacijo umirili s tehničnima napakama za Johnsona in Covingtona, po pregledu posnetka pa so se odločili, da Covingtona ne bodo dodatno kaznovali. Pred odrivanjem so sodniki sicer že piskali prekršek nad Dragićem, ki ga je storil Ben Simmons.

Organizator igre Miamija je nato prišel do svojega prvega zabijanja v sezoni. Ukradel je žogo in na navdušenje soigralcev in gledalcev zabil.

Vročica si je sredi tretje četrtine že priigrala 12 točk prednosti, s svojima zadnjima točkama na tekmi je Miami do vodstva s 74:62 popeljal prav Dragić. Nato mu je trener Erik Spoelstra namenil počitek, 76-ers pa so prevzeli pobudo in na polovici četrte četrtine že vodili. Popravili so tudi igro v obrambi, Joel Embiid pa je z blokado nad Dragićem poskrbel za veselje med navijači Philadelphie.

Goran Dragić NBA Šport Dragić zdaj v velikih težavah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice