Šport > Košarka
3292 ogledov

NBA žaluje skupaj s košarkarsko legendo

gregg popovich Epa Gregg Popovich
Družino legendarnega trenerja Gregga Popovicha je pretresla velika tragedija, poročajo ameriški mediji.

V 68. letu starosti je po dolgotrajni bolezni umrla Erin Popovich, soproga enega najuspešnejših in najbolj spoštovanih košarkarskih trenerjev na svetu Gregga Popovicha.

Žalostno novico je potrdila košarkarska franšiza San Antonio Spurs, s katero je Popovich, ki je ekipo prevzel daljnega leta 1996, osvojil pet šampionskih prstanov.

"Žalujmo za Erin," je v uradni izjavi sporočil generalni direktor ekipe iz Teksasa R.C. Buford. "Bila je močna, prijazna, pametna in čudovita ženska, ki nam je vsem izkazovala ljubezen in podporo ter nas zabavala s svojim humorjem," je dodal.

Popovich in njegova žena sta bila poročena štiri desetletja in imata dva otroka.

San Antonio Spurs v prvem krogu končnice zahodne konference zaostajajo z 0-2 proti branilcem naslova Golden State Warriors. Za zdaj ni jasno, ali bo Popovich, ki je ekipo vodil na sredinem treningu, prisostvoval na tretji tekmi, ki bo v noči na petek.

"Celotna NBA družina mu stoji ob strani. Hudo mi je za Popa," je dejal zvezdnik Golden Statea Kevin Durant. Podporo je legendi izrekel tudi LeBron James: "Sem velik Popov navijač. Obožujem ga. To je tragedija. Moje misli gredo Popu in njegovi družini. NBA družina drži skupaj."

Novica se je dotaknila tudi slovenskega košarkarja Gorana Dragića, ki se je oglasil na Twitterju. Njegovo ekipo Miami Heat v noči na petek čaka tretja tekma s Philadelphio 76ers. Moštvi sta trenutno poravnani na 1-1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice