Šport > Košarka
519 ogledov

Gasol po strelskem napadu v strahu zase in za družino

Pau Gasol EPA
Španski košarkar je ogorčen nad orožarsko politikov ZDA.

V soboto je Združene države Amerike pretresel strelski napad v baptistčni cerkvi v Teksasu. Umrlo je več kot 20 ljudi, med žrtvami so bili tudi otroci.

Strelski napad v Teksasui Svet Nov strelski pohod v ZDA, mrtev tudi dve leti star otrok

Tragedija se je močno dotaknila španskega košarkarja Paua Gasola, ki je od leta 2016 član teksaškega ponosa, ekipe San Antonio Spurs. Legendarni center, ki ga je na nedavnem EuroBasketu nekajkrat osmešil naš Gašper Vidmar, na ameriško vlado apelira v želji po spremembi orožarske zakonodaje.

"Dogaja se povsod. Na koncertih, v šolah, cerkvah. To je zares žalostno. Gre za realnost, s katero se bo treba soočiti," je pred domačo tekmo s Phoenix Suns dejal 37-letni veteran. "Nisem povsem seznanjem s tem, kdo kroji zakonodajo glede orožja in kako delujejo orožarske organizacije, a nedolžne je treba zaščititi," je dodal Gasol.

"Zgodilo se je čez cesto. Lahko bi se zgodilo komurkoli od nas. Naslednjič se lahko zgodi v supermarketu. Kjerkoli. Prišli smo do točke, ko nas upravičeno skrbi. Zelo skrbi," je povedal Španec, ki za zdaj zaupa varnostnim protokolom na tekmah lige NBA, a vseeno poziva k previdnost.

"Ali so NBA tekme varne? Upam. To preprečujejo varnostni ukrepi. Toda kaj sledi? Treba se je vprašati. Stvar se ponavlja."

Pau Gasol

"Vsak bi moral skrbeti za svojo varnost. To se dogaja. Kaj lahko naredimo? Ne vem. Ali so NBA tekme varne? Upam. Za zdaj se ni zgodilo še nič. To preprečujejo varnostni ukrepi. Toda kaj sledi? Treba se je vprašati. Stvar se ponavlja. Ne zgodi se vsakih 20 let. Kdaj bomo rekli 'dovolj'? Ne vem. Boli me, da umirajo nedolžni, družine pa plačujejo kazen in nosijo breme do konca življenja. Žalostno. Zares žalostno. Treba bo nekaj storiti. Upam na spremembo, ki bo preprečila, da bi se to nadaljevalo v prihodnosti," je zaključil španski reprezentant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.