Šport > Košarka
111 ogledov

Wade spomnil na stare čase in Miami vodil do izenačenja

goran dragić miami heat
V noči na torek sta bili v končnici lige NBA odigrani dve tekmi.

Košarkarji Miami Heat so na drugi tekmi prvega kroga končnice lige NBA proti Philadelphia 76ers zmagali s 113:103 in v boju na štiri zmage izid poravnali na 1:1. Junak večera je bil 36-letni veteran Dwyane Wade, ki je dosegel 28 točk, slovenski zvezdnik Vročice Goran Dragić jih je k zmagi dodal 20, James Johnson pa 18.

Wade, dobitnik treh šampionskih prstanov z Miamijem, je bil najbolj zaslužen, da je s soigralci prekinil izjemen zmagovit niz Philadelphie, ki je trajal kar 17 tekem - to je bil za gostitelje prvi poraz po 13. marcu, ko so klonili proti Indiani.

"Na trenutke sem videl obrise šampiona. To je tisto, kar krasi Dwyana Wada," je po tekmi o svojem varovancu, ki je iz igre zadel 11 od 17 metov in blestel zlasti v drugi in zadnji četrtini, dejal trener Miamija Erik Spoelstra.

Goran Dragić Miami Video Šport Mojster Dragić zavrtel tekmeca

Gostitelji so sicer še deseto tekmo zapored igrali brez poškodovanega prvega zvezdnika Joela Embiida; center All-Star ima zlomljeno obrazno kost, a v taboru 76ers upajo, da se bo v kratkem vrnil na parket.

"To je v moji DNK," je samozavestno po odlični tekmi dejal Wade. Philadelphia je v zadnji četrtini prednost Miamija znižala na dve točki, a je nato vajeti v svoje roke znova prevzel Wade. Ta je v zadnjih štirih minutah pridno polnil koš, podajal soigralcem in pobiral žoge pod obema obročema. "Košarko igram zaradi takih trenutkov," je povedal Wade.

Philadelphia močno pogreša Embiida, kar so večkrat ponovili tako igralci kot tudi trener Brett Brown: "Joel je superzvezdnik. Pogrešamo ga v obrambi in napadu. Gre za igralca, s katerim želiš igrati. Komaj čakamo, da se vrne in nam pomaga postati še boljša ekipa."

Dvoboj med Miamijem in Philadelphio se zdaj za tretjo in četrto tekmo seli na Florido; naslednji obračun bo že v četrtek.

Košarkarska žoga Legenda Šport Umrl eden od petdeseterice največjih NBA igralcev

V noči na torek sta se pomerili še ekipi Golden Stata in San Antonia, zmage so se veselili Bojevniki, ki so slavili s 116:101 in vodijo z 2:0 v zmagah. Začetna peterka Golden Stata je skupaj dosegla kar 96 točk, največ med njimi Kevin Durant, ki je tekmo končal pri 32 točkah. Le točko manj je dosegel Klay Thompson. Na drugi strani je pri ostrogah 34 točk prispeval LaMarcus Aldridge.

NBA, končnica:

VZHOD:
Philadelphia 76ers - Miami Heat 103:113  /1:1/
Goran Dragić 20 točk, 4 skoki, 3 podaje za Miami.

ZAHOD:
Golden State Warriors - San Antonio Spurs 116:101  /2:0/

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.