Šport > Košarka
401 ogledov

Miami z zmago v končnici dobil najbolj vročo ekipo

Wayne Ellington
Končan je redni del najmočnejše košarkarske lige na svetu.

Košarkarji Miami Heat so na zadnji tekmi rednega dela severnoameriškega lige NBA po podaljšku premagali Toronto Raptors s 116:109. Slovenskega zvezdnika Gorana Dragića ni bilo v kadru vročice zaradi bolečin v kolenu, posledica udarca, ki ga je prejel na zadnji tekmi pred dvema dnevoma. Miami v prvem krogu končnice čaka Philadelphia 76ers.

Dragić je tekmo proti Torontu izpustil zaradi otekline, ki jo je staknil po stiku s centrom Oklahome Stevenom Adamsom. Po besedah trenerja Miamija Erika Spoelstre Dragić potrebuje le malo počitka, ne skrbi ga, da ne bi igral v izločilnih bojih. Pri Miamiju je bil najbolj razpoložen igralec Wayne Ellington z 32 točkami, pri Torontu pa Kyle Lowry z 28.

Ellington je ob tem postavil rekord po številu doseženih trojk v rednem delu sezone za Miami, dosegel jih je 227, od tega osem proti Torontu. Prehitel je Damona Jonesa, ki je v sezoni 2004/05 zadel 225-krat. "Zmaga v podaljšku je za nas velika. Imamo občutek, da se lahko v nadaljevanju merimo z vsakim, vsakega lahko premagamo. Tak občutek ima cela ekipa. Borili se bomo do zadnjega atoma moči," obljublja Ellington pred nadaljevanjem sezone.

Miami si je z zmago proti Torontu zagotovil šesto mesto na vzhodni konferenci, k temu je pripomogel Milwaukee, ki je izgubil proti Philadelphii s 95:130. S tem je jasno, da se bosta v prvem krogu končnice pomerila Miami in Philadelphia, šesta in tretja ekipa vzhodne konference. Philadelphia velja za najbolj vročo ekipe lige NBA, saj je nepremagana že 16 tekem. Prve tekme izločilnih bojev se bodo začele v soboto.

Pri Philadelphii je proti Milwaukeeju blestel Markelle Fultz, ki je dosegel svoj prvi trojni dvojček, ob tem je z 19 leti postal najmlajši igralec v ligi NBA, ki mu je to uspelo. Tekmo je končal pri 13 točkah, 10 skokih in 10 asistencah.

Edinstven dosežek je uspel Russellu Westbrooku, zvezdniku Oklahome, postal je prvi igralec v zgodovini lige NBA, ki je dve sezoni zapored v rednem delu v povprečju dosegal trojni dvojček. Do dosežka mu je pred zadnjo tekmo proti Memphisu, ki jo je Oklahoma zmagala s 137:123, manjkalo 16 skokov, na koncu jih je načrtno zbral 20, pri tem so mu pomagali tudi soigralci. Njegovo povprečje tako znaša 10 skokov, 25,4 točke in 10,3 asistence. Medtem ko je Westbrook lovil skoke, je strelsko breme ekipe na svoje pleča prevzel Paul George, ki je tekmo končal s 40 točkami.

Končnico so si prvič po 14 letih priigrali košarkarji Minnesote, ki so v zadnjem krogu v neposrednem dvoboju za izločilne boje po podaljšku premagali Denver s 112:106. 

Pari končnice:

San Antonio Spurs - Golden State Warriors
Washington Wizards - Toronto Raptors
Miami Heat - Philadelphia 76ers
New Orleans Pelicans - Portland Blazers
Milwaukee Bucks - Boston Celtics
Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers
Utah Jazz - Oklahoma Thunder
Minnesota Timberwolves - Houston Rockets

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice