Šport > Košarka
3974 ogledov

Dragić miri: "Nobene zgodbe ni v tem"

goran dragić miami heat
Košarkarski ekipa Miami Heat je redni del sezone sklenila ob odsotnosti Gorana Dragića.

Vročica je na zadnji tekmi rednega dela po podaljšku premagala Toronto Raptors (116:109) in si zagotovila šesto mesto v vzhodni konferenci.

Wayne Ellington NBA Šport Miami z zmago v končnici dobil najbolj vročo ekipo

Miami se bo v prvem krogu končnice pomeril s tretjo ekipo Vzhoda Philadelphio 76ers, ki je redni del sezone sklenila s 16. zaporedno zmago proti Milwaukee Bucks. 76-ers so v rednem delu zbrali 52 zmag in 30 porazov, Heat pa osem zmag manj (44-38). Ekipi sta se zadnjič pomerili v začetku marca, takrat se je z izidom 108:99 zmage veselila ekipa Gorana Dragića.

Slovenski košarkar je zadnjo tekmo s Torontom odsedel zaradi bolečin v kolenu. Prva tekma končnice bo na sporedu v noči na nedeljo (14. april), Dragićev nastop pa za zdaj naj ne bi bil vprašljiv.

"Ko igram in sem ogret, ni nobenih težav, ko pa se ohladim, malo oteče in me začne boleti. Vse bo v redu. Nič resnega. Spo pravi, da moramo biti previdni. To je samo preventivno. Nobene velike zgodbe ni v tem," je ameriškim novinarjem zatrdil nasmejani Dragić.

Razloge za Dragićevo odsotnost je pojasnil tudi trener Erik Spoelstra. "Vse je v redu, vendar moramo ravnati pametno in mu nameniti še kakšen dan počitka. Poskrbeti želimo, da se bo to uredilo," je povedal.

Dragić je v rednem delu sezone odigral 75 tekem. V povprečju je na parketu preživel 31,7 minute in prispeval 17,3 točke ob 45-odstotnem metu iz igre. Izza črte za tri točke je bil 37-odstotno uspešen, zadel pa je še 80,1 odstotka prostih metov.

Strelskemu izkupičku je dodal 4,8 podaje, 4,1 skoka, 0,8 ukradene žoge in 0,2 blokade. 

4,1 skoka na tekmo je njegov najboljši izkupiček v desetletni karieri v ligi NBA.

Točkovno je bila to njegova tretja najuspešnejša sezona. Najvišje povprečje je imel v letih 2013/2014 (Phoenix Suns ) in 2016/2017 (Miami Heat), v obeh je dosegal 20,3 točke na tekmo.

Kar zadeva podaje in ukradene žoge, je bila njegova najuspešnejša sezona 2012/2013 (Phoenix Suns), takrat je beležil povprečje 7,4 podaje in 1,6 ukradene žoge na tekmo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice