Šport > Košarka
19785 ogledov

Dragića in zlate košarkarje postavili na laž?

goran dragić Dragić in druščina so lani v Istanbulu poskrbeli za največji uspeh slovenskega ekipnega športa.
MIZŠ se je na očitke javnosti odzval z uradno izjavo.

Ministrstvo za izboraževanje, znanost in šport (MIZŠ) se je odzvalo na medijske zapise, da Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) še vedno ni izplačalo denarne nagrado, ki jo je za zmago na EuroBasketu 2017 obljubilo zlatim slovenskim košarkarjem.

Goran Dragić Dragić: Šport "To je res žalostno, nimam drugih besed"

Nazadnje je v pogovoru s slovenskim novinarji o tem spregovoril Goran Dragić, ki je neizpolnjeno obljubo komentiral z besedami: "Žal zdaj nimamo sogovornika na drugi strani, tako da mislim, da se bo stvar še zavlekla. To je res žalostno, nimam drugih besed." Za neizplačane denarne nagrade naj bi bila v prvi vrsti odgovorna država in ne KZS.

V luči obtožb, ki so po navebah ministrstva neresnične, se je MIZŠ odzvalo s sporočilom za javnost, ki so ga objavili na uradni spletni strani. Zapis in obrazložitev ministrstva objavljamo v celoti.

"Nagrada je bila izplačana že oktobra lani."

MIZŠ

"V javnosti so zaokrožile netočne informacije o tem, da ministrstvo še ni izplačalo nagrade Košarkarski zvezi Slovenije za zlato medaljo na evropskem prvenstvu. Te informacije ne držijo, nagrada je bila izplačana že oktobra lani.

 Ministrstvo je Košarkarski zvezi Slovenije v skladu s Pravilnikom o merilih za sofinanciranje letnega programa športa na državni ravni 12. oktobra lani izplačalo 17.080 evrov za zlato medaljo na evropskem prvenstvu. Obenem je na predlog ministrice dr. Maje Makovec Brenčič KZS prejela še dodatnih 50.000 evrov.

Kot prejemniki Bloudkove nagrade za vrhunski športni dosežek so košarkarji upravičeni tudi do 85 odstotkov izplačila najvišje slovenske pokojnine, ko bodo izpolnjevali pogoje za upokojitev."

Če navedbe MIZŠ držijo, je košarkarska zveza obljubljeno nagrado prejela, ni pa povsem jasno, zakaj je ni razdelila košarkarjem oziroma zakaj igralci menijo, da je za zamudo odgovorna država.

Na potezi je KZS.

Finale Eurobasket, Slavje | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 7
  • romanos1 21:32 08.april 2018.

    ne razumem naslova,kot bi košarkarji lagali.Če je ministrstvo nakazalo KZS,kje se je zataknilo?

  • Tadej 21:31 08.april 2018.

    Hehe, so si napolnili zepe :)

  • Igor Đukanović 10:19 08.april 2018.

    17 tisoč? In še 80 evrov za povrhu? Pa kaj bi še radi? Zlato medaljico lahko dobi vsak. To je mačji kašelj v primerjavi z izdelavo makete drugega tira (ali kakšno drugo resno nalogo).

Sorodne novice