Šport > Košarka
12040 ogledov

"To je res žalostno, nimam drugih besed"

Goran Dragić Saša Despot
Goran Dragić je imel nekoliko drugačno novinarsko konferenco.

Poudarka novinarske konference, ki jo je imel prek Skypa Goran Dragić v slovenskimi novinarji, sta, da kapetan v junijskem kvalifikacijskem oknu ne bo pomagal Sloveniji v boju s Črno goro ter Španijo, in da Miami v zadnjih krogih rednega dela lige NBA ne bo "izbiral" tekmeca, temveč bo igral s tistim, ki bo prišel na vrsto.

Dragić je novinarsko konferenco pripravil v poslovalnici Telemacha v Ljubljani, ki je eden od pokroviteljev njegovega zdaj že tradicionalnega košarkarskega kampa za otroke na Rogli. Letošnji bo peti v nizu, na sporedu bo konec junija, Goran Dragić pa bo ves čas kampa prisoten na Rogli in delil nasvete približno sto otrokom.

Predstavitev kampa - rok za prijave teče od danes naprej - so novinarji izkoristili še za nekaj vprašanj slovenskemu zvezdniku. Večina se jih je nanašala na pričakovanja pred končnico lige NBA, v kateri bo Dragić nastopil tretjič v desetih sezonah, nekaj pa jih je bilo tudi s slovensko tematiko.

Dragić je povedal, da se ne vidi v dresu Slovenije v junijskih tekmah s Črno goro in Španijo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. "Bom najbolj glasen navijač, saj vem, kako pomembni sta ti dve tekmi," je dejal Dragić.

Nekaj besed je namenil tudi Luki Dončiću in prihajajočemu naboru konec junija. Dragić meni, da bi bilo za Dončića zelo dobro, če bi ga na naboru izbral Phoenix, ki naj bi ga prihodnjo sezono vodil bivši slovenski selektor Igor Kokoškov. "Prvi dve sezoni sta najtežji, zato bi bilo super, da bi imel Dončić ob sebi nekoga, ki ga pozna in ki mu zaupa. Seveda pa ni zagotovo, da bo Kokoškov prevzel Phoenix, kot tudi ni jasno, v katero ekipo bo šel Luka. Jaz bi bil zelo vesel, če bi prišel v Miami."

Dragić je odgovoril tudi na vprašanje, kako gleda na to, da slovenska reprezentanca še vedno ni dobila nagrade za naslov evropskega prvaka. Kapetan dobro ve, da zadeva ni le v rokah Košarkarske zveze Slovenije, temveč da mora svoje dodati tudi država. "Žal zdaj nimamo sogovornika na drugi strani, tako da mislim, da se bo stvar še zavlekla. To je res žalostno, nimam drugih besed," je dejal Dragić.

Kar se tiče lige NBA, je Dragić priznal, da je za njim najbolj naporna sezona v karieri. "Utrujen sem tako fizično kot psihično, zato imam zdaj nekaj dni prosto, da si naberem svežih moči za končnico. Do konca rednega dela imamo še tri tekme. Ne razmišljamo o tekmecu v prvem krogu, temveč se koncentriramo predvsem nase," pravi Dragić.

Komentarjev 5
  • Avatar olor
    olor 07:18 06.april 2018.

    Na dres svoje države pa le naj obleče, ni vse v denarju nekaj je tudi v časti.