Šport > Košarka
25010 ogledov

Goran Dragić razkril, da ima tendinitis

Kelly Olynyk Epa Kelly Olynyk je v drugem polčasu zadel pet od šestih trojk.
Slovenski košarkar je v zadnjih tednih igral kljub poškodbi.

Košarkarji Miami Heat, ki so se že uvrstili v končnico severnoameriške lige NBA, so gostovali pri Atlanta Hawks in visoko zmagali s 115:86.

Trener Erik Spoelstra je dan po odločilni tekmi za končnico odpočil zvezdnike Gorana Dragića, Dwyana Wada in James Johnsona, zato pa se je izkazal Kelly Olynyk, ki je v drugem polčasu zadel pet od šestih trojk.

"Težave imam s kolenom in gležnjem. Koleno mi nagaja tri tedne. Gleženj sem zvil, ko sem nazadnje padel na tekmi, a koleno me pesti že dlje časa. Nič resnega, samo tendinitis." (*Tendinitis je vnetje vezi. )

Goran Dragić 

 

Skupno je Olynyk, ki je v prvih dveh minutah zaslužil bonus v višini milijon dolarjev za odigranih 1700 minut v sezoni, je tekmo končal pri 19 točkah, vključno s 15 za tri točke. Zdaj njegovi soigralci pričakujejo, da se bo izkazal tudi zunaj dvorane.

"Večerja, pijača, pivo ... vse to bo danes častil," je po tekmi v šali dejal trener vročice in dodal: "Bom videl, če še lahko dobim vstopnice za gledališče. Vse je na njem. Danes bom vse 'nabil' na njegov račun."

Olynyk, ki je 19 točkam dodal še osem skokov in pet podaj, je po tekmi dejal, da je bil kot v transu. "Vse, kar sem vrgel proti košu, je šlo v koš. Počutil sem se neverjetno." Po 19 točk je k zmagi Miamija prispeval tudi Josh Richardson, Justine Winslow pa jih je zbral 18.

wayne ellington | Avtor: Profimedia Profimedia

Spoelstra je po tekmi še razkril, da so Dragić (desni gleženj), Wade (levo zapestje) in Johnson (levi gleženj) vsi igrali kljub poškodbam, da se je Miami uvrstil v nadaljevanje prvenstva NBA, zato upa, da jim bo počitek dobro del.

"Zelo smo se trudili, da bi dosegli ta cilj. Fantje so v zadnjih tednih igrali kljub bolečinam, zato jim privoščim, da si odpočijejo. Goran ima več težav, največ preglavic mu povzroča njegov gleženj. Fantje razumejo, kaj je bilo na kocki. Vztrajali smo naprej, ne glede na počutje. Pametno je, da jim namenim nekaj počitka," je razkril Spoelstra.

Liga NBA, izidi:

Atlanta Hawks - Miami Heat 86:115
(Goran Dragić je počival za končnico NBA)

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 122:112 (podaljšek)
Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 108:115
Orlando Magic - Dallas Mavericks 105:100
Toronto Raptors - Boston Celtics 96:78
New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 123:95

Komentarjev 2
  • alojzr 17:14 05.april 2018.

    Skratka hudo nalezljivo in po večini smrtno.

  • miha12 15:43 05.april 2018.

    Tendinitis ni vnetje vezi ampak misicnih kit

Sorodne novice