Šport > Košarka
184 ogledov

LeBron vzel rekord Michaelu Jordanu

LeBron James
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na soboto odigrali devet tekem.

LeBron James je v noči na soboto postavil nov rekord s svojo 867. zaporedno tekmo z 10 točkami ali več, s čimer je izboljšal mejnik slovitega Michaela Jordana. Jamesu je dosežek uspel na tekmi proti New Orleans Pelicans, ki so jo njegovi Cleveland Cavaliers dobili s 107:102.

Rekord za serijo tekem z 10 ali več točkami je zvezdnik Konjenikov, ki igra 15. sezono v najboljši košarkarski ligi na svetu, dosegel z zabijanjem po dobrih šestih minutah tekme. Skupaj je k zmagi svojega moštva, 46. na 76 tekmah letošnje sezone, v domači dvorani prispeval 27 točk, 11 podaj in devet skokov.

"To so lepi trenutki, posebni trenutki, ne samo zame in mojo družino, ampak tudi za vse otroke, katerim morda predstavljam vzgled, ki vidijo, da greš na igrišče in se zavedaš od kod si. Saj veste, če si rojen pol ure vožnje od tukaj, statistika ravno ne govori v tvoj prid in da sem danes lahko tukaj, kjer sem, da sem lahko dosegel nekaj takšnega pred tolikšno množico ljudi, doseči nekaj, za kar so mnogi mislili, da se ne da ponoviti, oziroma, da se takšnega rekorda ne da izboljšati. To mi zelo veliko pomeni in to pomeni veliko tudi mladini, ki rabijo nekaj, česar se lahko oklenejo," je po tekmi dejal James.

Pomembno zmago v lovu na končnico na zahodu so po dveh zaporednih porazih dosegli Denver Nuggets, ki so s 126:125 po podaljšku v gosteh premagali Oklahoma City Thunder. Po dolgem času po poškodbi zapestja se je za Denver izkazal veteran Paul Millsap. Dosegel je 36 točk, pri tem pa zadel 13 metov od 18 in ujel še devet odbitih žog. Nikola Jokić je za goste prispeval 23 točk in 16 skokov, Will Barton pa 18 točk.

"Zadnjih nekaj dni sem se dobro počutil, zato sem lahko na igrišču spet pokazal, kaj znam. To danes je bilo to, ostalo pa je bilo trenerjevo delo, ki nam je govoril taktiko in delo soigralcev, ki so mi podajali žoge. To je lepa zmaga, še posebej kako smo jo dosegli. Premagati tako dobro moštvo, to je za nas res nekaj posebnega," je po tekmi dejal 33-letni Millsap.

Za Oklahomo se je izkazal Russell Westbrook s 33 točkami, 13 podajami in devetimi ujetimi žogami. Carmelo Anthony je dodal 23 točk, Jerami Grant pa 16.

Goran Dragić Zgodovinsko Šport Dragić pripomogel k novemu rekordu Miamija

Slovenski košarkar Goran Dragić je imel tokrat s svojim moštvom Miami Heat prost večer. Vročica, ki je trenutno na sedmem mestu vzhodne konference, bo naslednjo tekmo igrala v soboto na domačem parketu proti Brooklyn Nets, trinajstouvrščeno ekipo na vzhodu.

NBA, izidi:

Cleveland Cavaliers - New Orleans Pelicans 107:102
Portland Trailblazers - LA Clippers 105:96
Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 92:93
Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 91:101
Utah Jazz - Memphis Grizzlies 107:97
Houston Rockets - Phoenix Suns 104:103
Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 125:126*
Orlando Magic - Chicago Bulls 77:88
LA Lakers - Milwaukee Bucks 122:124*

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice