Šport > Košarka
327 ogledov

Obramba Vročice ustavila LeBrona

Goran Dragić Heat Cavaliers
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na sredo odigrali osem tekem.

Moštvo Miami Heat je v noči na sredo prišlo že do desete zmage v zadnjih enajstih odigranih tekmah. Miami je je tokrat z 98:79 premagal Cleveland Cavaliers. Slovenski košarkar Goran Dragić je za Miami v 29 minutah dosegel deset točk, pet podaj in tri skoke.

Prvi strelec Miamija je bil z 19 točkami Kelly Olynyk, LeBron James se je v Clevelandu, ki je dosegel najnižje število točk v tej sezoni, ustavil pri 18 točkah. Za Miami sta se izkazala še Josh Richardson in James Johnson, ki sta dodala še vsak po 15 točk, Miami pa zdaj potrebuje v zadnjih sedmih tekmah rednega dela le še dve zmagi, s katerima si bo zagotovil končnico.

Dwyane Wade je ob tem za Miami vknjižil tudi nekaj pomembnih obramb nad svojim prijateljem iz Clevelanda Jamesom in tekmo končal z 12 točkami. Prav Cleveland je Wadea februarja poslal nazaj v Miami. James je z Miamijem v preteklosti osvojil dva naslova prvaka NBA, potem pa je bil leta 2016 uspešen tudi s Clevelandom. Poleg nizkega izkupička točk je Cleveland vknjižil že 14. zaporedni poraz v Miamijevi AmericanAirlines Areni.

detroit pistons NBA Šport Neugoden razplet za Dragićev Miami

Cleveland je sinoči ostal tudi brez Kevina Lovea, ki je zgolj dve minuti po začetku tekme dobil udarec s komolcem in pri tem utrpel poškodbo zoba. Sicer se je na igrišče vrnil že v prvem polčasu, a je nato drugi del tekme presedel na klopi zaradi simptomov pretresa možganov. Cleveland je na tekmi zaostajal tudi že 23 točk. Na naslednji tekmi bo Miami v noči na petek doma gostil Chicago.

"Opravili smo izvrstno delo. Odigrali eno od najboljših obrambnih tekem, odkar sem pri tej ekipi," je po tekmi dejal Wade. "Preveč smo metali mimo. In nasprotniku dovolili, da nam je vsilil njihovo igro. Naredili so razliko," pa je po tekmi povedal James.

Vodilna ekipa lige Houston Rockets je nadaljevala pohod proti končnici in premagala Chicago Bulls s 118:86. James Harden je imel sicer prost večer, so se pa zato izkazali drugi. Eric Gordon je izenačil rekord kariere z 31 točkami, od tega osmimi trojkami, Rakete pa so prišle do desete zaporedne zmage. Trevor Ariza je dodal 21 točk, Chris Paul pa 13 točk in deset podaj.

NBA, izidi:

Miami Heat - Cleveland Cavaliers 98:79
Goran Dragić 29 minut, 10 točk, 5 podaj 3, skoki za Miami.

Washington Wizards - San Antonio Spurs 116:106
Toronto Raptors - Denver Nuggets 114:110
Houston Rockets - Chicago Bulls 118:86
New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 103:107
Sacramento Kings - Dallas Mavericks 97:103
Golden State Warriors - Indiana Pacers 81:92
Los Angeles Clippers - Milwaukee Bucks 105:98

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice