Šport > Košarka
749 ogledov

Dragić ne pozna urnika svoje ekipe

goran dragić
Moštvo Gorana Dragića se je še približalo nastopu v končnici košarkarske lige NBA.

Ekipa Miami Heat je v domači dvorani s 119:98 premagala New York Knicks in se utrdila na sedmem mestu vzhodne konference s tekmo in pol prednosti pred osmouvrščenim Milwaukeejem, ki je izgubil proti LA Clippers.

Junak večera je bil tokrat Kelly Olynyk, ki je k zmagi prispeval 22 točk in deset podaj, Tyler Johnson pa je v ključnih trenutkih tekme, ko se je prednost vročice topila, zadel dve trojki zapored.

"V dobri formi smo," je povedal Dragić, ki je v slabih 25 minutah prispeval 14 točk in pet podaj. "Igramo dobro v napadu in obrambi. Nocojšnja tekma je bila popolna, končno smo zmagali z veliko razliko. To smo potrebovali," je dodal slovenski košarkar.

Wayne Ellington je k zmagi domače ekipe, ki je tudi tokrat igrala brez poškodovanih zvezdnikov Dwyana Wada in Hassana Whitesida, a sta jo v razprodani dvorani s tribun spodbujala tudi tenisača Novak Đoković in Alexander Zverev, dodal 16 točk, Justise Winslow 15, Josh Richardson pa 12.

Naslednja tekma košarkarje Miamija čaka v petek, ko bodo gostovali v Oklahoma Cityju pri Thunderju. V nedeljo bodo gostovali v Indiani, v torek pa v goste prihajajo Cleveland Cavaliers z LeBronom Jamesom na čelu.

"Pred nami sta dve težki gostovanji. To so ekipe, ki bodo igrale v končnici. Proti najboljšim ekipam vedno igramo dobro. Čaka nas velik izziv. Mislim, da smo pripravljeni. Če smo zbrani, lahko premagamo kogarkoli," je prepričan Dragić.

Pri kratkohlačnikih, ki so že izgubili vse upe na nadaljevanje lige NBA, je bil najbolj razpoložen Enes Kanter s 23 točkami in 13 skoki, Michael Beasley je zbral 22 točk, Trey Burke pa jih je s klopi dosegel 16.

goran dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenski košarkar se je po koncu tekme imel priložnost družiti z nemškim teniškim asom Alexandrom Zverevim, ki se je na Floridi udeležil prestižnega turnirja serije masters 1000 z nagradnim skladom 7,9 milijona ameriških dolarjev.

Nemec je očitno velik navijač Vročice, saj je točno vedel, da Dragića in druščino čakata dve zaporedni gostovanji. "Mislim, da se vračate v ponedeljek zvečer," je dejal, a Dragić ni bil povsem prepričan. "Daj no, še jaz poznam tvoj urnik," se je pošalil Zverev, Dragić pa je v smehu odvrnil: "Vem, kdo je naslednji nasprotnik."

Liga NBA, izidi:

Miami Heat - New York Knicks 119:98
(Goran Dragić 14 točk, 5 podaj, 2 skoka v 24 minutah za Miami)

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 132:129
Philadelphia 76-ers - Memphis Grizzlies 119:105
Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 105:111
New Orleans Pelicans - Indiana Pacers 96:92
Chicago Bulls - Denver Nuggets 102:135
Milwaukkee Bucks - LA Clippers 120:127
San Antonio Spurs - Washington Wizards 98:90

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice