Šport > Košarka
754 ogledov

Dragić: Končno so nam bili bogovi naklonjeni

goran dragić Epa Dragić je nekaj sekund pred koncem dosegel zmagoviti koš.
Izjemno razpoloženi Goran Dragić je dosegel zmagoviti koš na tekmi z Los Angeles Lakers.

Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Miami Heat je v noči na soboto premagalo Los Angeles Lakers z 92:91.

Znova je bil odlično razpoložen slovenski reprezentant Goran Dragić, ki je na parketu preživel 31 minut in v tem času dosegel 30 točk, pet skokov in dve podaji ter bil znova najuspešnejši član vročice. 

"Izgubili smo devet tekem v gosteh. Za nami je težko obdobje. Končno so nam bili košarkarski bogovi naklonjeni," je povedal slovenski košarkar.

Dragića je pohvalil tudi trener Miamija Erik Spoelstra. "Goranu pustimo dovolj prostora, da igra po svoje. Zanašamo se nanj, da narekuje tempo in ustvarja priložnosti. Res je izjemen. Radi bi, da nadaljuje v takšnem ritmu," je dejal. Za jezernike je Julius Randle prispeval 25 točk.

Zmaga v gosteh za Miami pomeni, da je na sedmem mestu vzhodne konference izenačen z Milwaukee Bucks. Slednji so sicer odigrali dve tekmi manj kot Miami.

Branilci naslova Golden State Warriors so na domačem parketu s 93:98 izgubili proti Sacramento Kings, ob tem pa so tik pred tekmo izvedeli, da so za dva tedna izgubili še Kevina Duranta. S porazom so v dvoboju s Houstonom skoraj že zapravili možnosti za prvo mesto zahodne konference po rednem delu lige. Končnica prvenstva NBA se bo začela 14. aprila.

Za kralje je Buddy Hield dosegel 22 točk in popeljal Sacramento do zmage nad oslabljenimi bojevniki, ki so igrali tudi brez poškodovanih Stephena Curryja in Klaya Thompsona. Že pred tekmo se je seznamu poškodovanih pridružil še Durant, ki ima počena rebra in ga naslednja zdravniška ocena čaka čez 14 dni.

Najkoristnejši igralec (MVP) lige NBA je to sezono šesti strelec prvenstva s povprečjem 26,6 točke na tekmo. Ob tem ima Durant še 6,8 skoka, 5,4 podaje in 1,9 blokade na tekmo.

Liga NBA, izidi:

Los Angeles Lakers - Miami Heat 91:92
(Goran Dragić 31 minut, 30 točk, 5 skokov, 2 podaji za Miami)

Orlando Magic - Boston Celtics 83:92
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 120:116
Toronto Raptors - Dallas Mavericks 122:115 (podaljšek)
Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 121:113
Golden State Warriors - Sacramento Kings 93:98

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice