Šport > Košarka
153 ogledov

Raptorji prizemljili Rakete

Kyle Lowry Toronto Raptors Toronto je utrdil vodstvo na Vzhodu.
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na soboto odigrali deset tekem.

Košarkarji Toronto Raptors so v dvoboju vodilnih ekip obeh konferenc doma premagali Houston Rockets s 108:105 in s tem prekinili zmagoviti niz raket pri 17 tekmah.

Raptorji, ki so si ta teden kot prva ekipa v ligi zagotovili nastop v končnici, so proti najboljši ekipi v ligi hitro povedli in ob koncu prve četrtine vodili že za 16 točk. Vodstvo so nato držali vse do zadnje četrtine, ko je Houston prišel do izenačenja dve minuti pred koncem, vendar je domača ekipa nato bila bolj zbrana v zaključku.

Kyle Lowry je za Toronto prispeval 30 točk, DeMar DeRozan pa 23, vključno z košem za dokončno vodstvo 1:49 minute pred koncem. Vodilni strelec lige James Harden je bil s 40 točkami znova najboljši pri Raketah.

Goran Dragić NBA Šport Velika zmaga za Dragićevo vročico

Moštvo iz Teksasa je kljub porazu z 51 zmagami obdržalo vodstvo na zahodu pred aktualnimi prvaki Golden State Warriors, ki so v odsotnosti poškodovanega Stephena Curryja izgubili v gosteh proti Portland Trail Blazers s 108:125 in imajo zdaj en poraz več kot Houston. Moštvo iz Portlanda je svojo deveto zaporedno zmago doseglo s pomočjo 28 točk Damiana Lillarda.

Blake Griffin DeMar DeRozan NBA Šport Raptorji kot prvi v končnico

V gosteh so poraz zabeležili tudi lanski udeleženci finala lige NBA Cleveland Cavaliers. Boljši od ekipe LeBrona Jamesa, ki je za Cleveland prispeval 25 točk in 10 skokov, so bili Los Angeles Clippers s 116:102. Vodilni mož slednjih je bil DeAndre Jordan z 20 točkami in kar 23 skoki.

V Milwuakeeju so domači Bucks s pomočjo 30 točk Krisa Middletona premagali New York Knicks s 120:112. Jeleni so tako dosegli 35 zmago ob 31 porazih v letošnji sezoni in na osmem mestu na vzhodu. Enak izkupiček imajo sedmouvrščeni Miami Heat slovenskega zvezdnika Gorana Dragića, ki imajo boljše razmerje zmag v konferenci.

Dragić je bil s svojo ekipo prost, naslednjič pa bo igral danes ponoči po srednjeevropskem času, ko bo vročica na jugu Floride gostila Washington Wizards.

NBA, izidi:

Los Angeles Clippers - Cleveland Cavaliers 116:112
Toronto Raptors - Houston Rockets 108:105
Portland Trailblazers - Golden State Warriors 125:108
Sacramento Kings - Orlando Magic 94:88
Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 125:116
Memphis Grizzlies - Utah Jazz 78:95
Milwaukee Bucks - New York Knicks 120:112
New Orleans Pelicans - Washington Wizards 97:116
Detroit Pistons - Chicago Bulls  99:83
Indiana Pacers - Atlanta Hawks 112:87

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice