Šport > Košarka
23751 ogledov

Kakšno reklamo so v Miamiju naredili za Gogija in Slovenijo!

Goran Dragić Heat Nuggets Epa
Goran Dragić se je predstavil tudi množici navijačev ekipe Miami Heat.

Pri NBA klubu Miami Heat, ki ima številne oboževalce po vsem svetu, so eno izmed oddaj posvetili Goranu Dragiću in s tem še enkrat naredili veliko reklamo slovenski košarki. Na začetku prispevka so se namreč znova posvetili uspehu Slovenije na evropskem prvenstvu. "Pred začetkom tekmovanja sem medijem povedal, da bo to moja zadnja reprezentančna akcija in da se bom nato poslovil. Mislim, da je to najboljši zaključek igranja za izbrano vrsto," je zdaj dejal najkoristnejši igralec EuroBasketa 2017.

Še enkrat so se dotaknili tudi darila Biserke Petrović, ki je slovenskemu kapetanu po EP podarila dres svojega sina Dražena: "Takrat je bilo prvič, da sem zajokal pred kamerami. Veliko mi pomeni, da me nekdo postavlja ob bok Draženu Petroviću." 

Dragića veseli tudi dejstvo, da je Miami za ameriške razmere blizu Evrope in da ga zato na domačih tekmah spremlja kar nekaj Slovencev: "Na vsaki tekmi vidim, dve, tri, štiri slovenske zastave."

Pri Miamiju se ga je sicer oprijel nov zanimiv vzdevek - "železna rama". Tega si je prislužil z načinom igranja, ko prodre pod koše, se z ramo zaleti v največkrat fizično močnejšega tekmeca in si s tem pribori nekaj prostora za met. "Od kje ta trdnost? Ne vem. Morda od mame in očeta. Kot otrok sem si izbil zob, zlomil nos, nikoli pa nisem veliko jokal. Do zdaj sem izgubil že pet, šest zob, zdaj sem že navajen. Tako sem pač narejen. Tudi če grem v prodor proti višjemu košarkarju, se ne ustrašim," je dejal košarkar, ki so ga v tem letu izbrali tudi na tekmo zvezdnikov lige NBA.

"Bil sem v šoku," je dejal Dragić, ki mu je trener Erik Spoelstra pred soigralci sporočil novico. "Veliko mi pomeni, da sem kot prvi Slovenec prišel na tekmo All-Stars. S tem je zgodba moje kariere še večja. To je velika čast zame, mojo družino. Vedno je lepo biti prvi. To je vrhunec moje kariere, vedno sem sanjal o tem."

Dragićeva NBA kariera pa ni bila vseskozi rožnata. "Ko sem prišel v ligo, sem imel težave. Razmišljal sem tudi o tem, da nisem dovolj dober in da bi se moral vrniti v Evropo," je svoje začetke v ZDA opisal Dragić in še enkrat izpostavil pomembno vlogo, ki sta jo kot mentorja imela njegov takratni soigralec pri Phoenixu Steve Nash in nekdanji član Phoenixa, Miamija in Clevelanda Dan Majerle. Pradedek slednjega je sicer na začetku 20. stoletja iz Slovenije emigriral čez veliko lužo. "Govorila sta mi, naj ostanem potrpežljiv in da bo moja priložnost prišla ter da jo moram takrat izkoristiti. Vse kar sta mi govorila, se je uresničilo. Vem, da vsak dan ne more biti dober, a treba je ostati pozitiven in trdo delati, dober dan pa bo tako že prišel." 

In kaj še želi doseči? "Osvojiti NBA prvenstvo. To je bil vedno moj glavni cilj. A ni lahko, veliko je dobrih ekip, 400 najboljših košarkarjev na planetu ... ampak, zakaj ne?"

Komentarjev 2
  • astibo8020 11:22 22.marec 2018.

    Kaj bi šele pisalo, če bi bil veslač?

Sorodne novice