Šport > Košarka
1359 ogledov

"Dončić bo na naboru izbran med prvimi"

luka dončić
Nekdanji košarkar Real Madrida meni, da je prihodnost Luke Dončića v ligi NBA.

Slovenski košakrarski dragulj Luka Dončić naj bi se po koncu letošnje sezone preselil onkraj Atlantika in se preizkusil v severnoameriški ligi NBA. 

19-letnemu zvezdniku madridskega kluba, ki ima status najboljšega mladega košarkarja v Evropi, se že nekaj časa napoveduje, da bo postal številka ena nabora najmočnejše košarkarske lige na svetu.

O tem je prepričan tudi Dončićev dober prijatelj in nekdanji košarkar Real Madrida Willy Hernangómez. "Z Lukom se zelo dobro razumeva," je povedal 23-letnik, ki ga je na naboru izbrala ekipa Philadelphia 76ers in ga nemudoma prodala New York Knicks, za katere je lani odigral vse tekme rednega dela sezone. Španec je pred dobrim mesecem dni postal član Charlotte Hornets.

Willy Hernangomez | Avtor: Profimedia Profimedia

"Če vprašate mene, bo Luka med prvimi košarkarji, ki bodo izbrani na naboru, če ne bo kar prvi izbor. Ima ogromno talenta. Ko bo prišel v ligo NBA, ga čaka trdo delo. Moral bo vedeti, na kateri poziciji igra," je dodal Hernangómez.

Dončić letos navdušuje v Evroligi, kjer ima kljub odsotnosti zaradi poškodbe stegenske mišice še vedno najvišji statistični indeks - 23,1. Na seznamu najboljših strelcev s 17,0 točke na tekmo zaseda drugo mesto, več od njega jih v povprečju dosega le zvezdnik Himkija Alexej Šved (22,0).

Komentarjev 1
  • satir 12:10 19.marec 2018.

    Jaz na njegovem mestu nikoli ne bi šel v NBA... ko "Šljivi" yenkije. Tista njihova košarka je en sam cirkus, kr neki. Če ostane tukaj bo itak kmalu postal najboljši na svetu, ne da bi vstopil v NBA

Sorodne novice