Šport > Košarka
1581 ogledov

Dončić dobil dokumentarec, pohvalil ga je tudi njegov idol

Luka Dončić CSKA Real Epa
Posneli dokumentarec o slovenskem asu.

Luka Dončić velja za resnega kandidata za najkoristnejšega igralca Evrolige, pri 19 letih pa bi postal najmlajši s tem dosežkom. Mlademu slovenskemu košarkarju preko luže trenutno napovedujejo prvi izbor na naboru lige NBA, na evroligaški spletni strani pa so o nadarjenem najstniku posneli dokumentarec z naslovom Prihodnost je zdaj! 

"Zelo sem ponosen, da sem inspiracija za nekatere košarkarje, še zlasti za takšnega kot je Luka Dončić. Lahko slače, lahko zadeva, lahko igra dobro v obrambi, blokira, lahko vodi moštvo ... Je nekaj posebnega za svoja leta, takšenega igralca ne vidiš vsako leto, vsakih deset let. Zanj je meja le nebo. Vodenje je v njegovih genih. Kot voditelj se rodiš, to se je težko le naučiti. Naj se še naprej zabava v košarki," je o mladem slovenskem igralcu med drugim dejal legendarni Grk Vassilis Spanoulis, ki ga he Dončić sicer označil za svojega idola.

"Spanoulis je zame eden najboljšij igralcev vseh časov v Evropi, Luka pa lahko to postane. Tega si želim. A trenutno mora še zelo veliko delati, vsi skupaj pa mu želimo pomagati, da bi postal še boljši košarkar in imel veliko kariero," pa je o svojem varovancu menil trener Reala Pablo Laso.

O slovenskem najstniku ima visoko mnenje tudi priznani trener moskovskega CSKA Dimitris Itoudis: "Je fant, ki se dobro sooča s profesionalizmom, s tem, da vsi govorijo o tebi, da imajo vsi uprt prst vate. S tem se mora spopasti, skozi to mora iti, pri tem pa mu morajo pomagati sorodniki. A najpomembnejše je, da se s tem sooči tudi sam. Tega je sposoben."

Sprgovoril je tudi nekdanji ljubljenec ljubljanskega občinstva Šarūnas Jasikevičius, zdaj trener Žalgirisa: "Zdi se mi noro, da že kaže komplektno igro in da lahko včasih dominira tudi s svojo miselnostjo. To je zelo težko pri teh letih. Upam, da se ne bo ustavil in bo še naprej napredoval. Zaenkrat kaže na lepo prihodnost. Lepo je videti, da vseskozi dodaja elemente v svojo igro, to bo moral početi skozi vso kariero. Ostati mora tudi ambiciozen."

"Rad ima košarko. Mislim, da so mu pri igri v veliki meri pomagali ostali igralci Reala. S to pomočjo lahko postane vrhunski igralec. Vsi v košarki vemo za njegov talent, a se zaveda tudi, da brez trdega dela ne bo postal tisto, kar si želi postati," pa je dejal trener evropskega prvaka Fenerbahčeja Željko Obradović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice