Šport > Košarka
677 ogledov

Zaradi Dončića so se prijemali za glave

Luka Dončić Epa
V Madridu so bili gledalci priča napetemu dvoboju med Realom in Fenerbahcejem.

Dvoboj v Madridu se je začel po željah gostov, ki so na začetku tekme povedli z izidom 12:2, domači strateg pa je na klopi hitro poiskal Luko Dončića in ga poslal v igro. Gostitelji v prvih minutah niso zadevali iz igre, Fenerbahceju pa so se vseeno približali z uspešnim  izvajanjem prostih metov, ki so jih v raztrgani igri (pre)večkrat dosojali sodniki. Že do konca prve četrtine je bil izid poravnan.

V drugih desetih minutah so domači prevzeli pobudo, razpoložen pa je bil tudi Dončić, ki je do glavnega odmora nanizal 12 točk. Gledalce je med drugim prisilil tudi v to, da so se prijeli za glave, ko je izpeljal hitri protinapad, nakazal podajo za hrbtom, s tem iz igre vrgel še zadnjega košarkarja v turški obrambi, in zaključil s polaganjem.

Že v naslednjem napadu je ukradel žogo, podal v protinapad, kjer je z zabijanjem akcijo zaključil preostali slovenski reprezentant na tekmi Anthony Randolph. A poteza tekme je nato pripadla Bobbyju Dixonu. Ta je po dobri madridski obrambi stekel za žogo in jo ob izteku napada vrgel s svoje polovice igrišča in zadel za 37:39.

Real je na začetku drugega polčasa že povedel za sedem točk, a je turško moštvo s trojkami hitro ujelo priključek, v zadnjo minuto dvoboja pa ob razpoloženem Grku Kostasu Sloukasu, ta je vseh 20 točk dosegel v zadnjih dveh četrtinah, vstopilo s šestimi točkami naskoka. Nato je 33 sekund pred koncem Facundo Campazzo z dvema prostima metoma razliko znižal na -4, Rudy Fernandez pa je zadel še trojko za 83:84.

Sloukas je upravičil naziv najboljšega izvajalca prostih metov v evroligi, Dončić pa je šest sekund pred zadnjim piskom sirene krenil v zadnji juriš. A odločil se je za napačno potezo. Čeprav je bilo na semaforju še dovolj časa, da bi prišel bližje nasprotnikovemu košu, se je odločil za met s sredine in zgrešil. Tudi tokrat se je marsikateri domači navijač prijel za glavo.

Dončić je ob porazu s 83:86 dosegel 14 točk v 29 minutah in ob tem dodal še štiri podaje in dva skoka, Randolph je v 21 minutah zbral devet točk, štiri skoke in dve podaji.

Od "slovenskih" ekip je tokrat igrala tudi Crvena zvezda, Alen Omić je ob zmagi Beograjčanov nad Unicajo Malogo z 80:76 prispeval zgolj skok. Že sinoči so košarkarji Brose Bamberga izgubili proti Valencii v gosteh s 70:86, Aleksej Nikolić je v slabih šestih minutah dosegel pet točk. Žalgiris Bena Udriha, ki ga ni bilo v postavi, je doma ugnal Barcelono z 90:74. Anadolu Efes je v gosteh pri Olimpii iz Milana izgubil s 64:77, Zoran Dragić zaradi poškodbe ni igral za goste.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice