Šport > Košarka
5071 ogledov

"Luka ima nekaj podobnosti z Draženom Petrovićem"

željko obradović
O slovenskem igralcu spregovoril tudi veliki srbski strokovnjak.

Željko Obradović je najuspešnejši klubski trener v Evropi, s petimi različnimi ekipami je osvojil devet evropskih naslovov, poleg tega je še dvakrat osvojil pokal Saporta. Ob kopici državnih naslovov je nekaj časa uspešno vodil tudi jugoslovansko reprezentanco, popeljal jo je do evropskega naslova 1997 in svetovne lovorike 1998. Ob vseh teh uspehih ni čudno, da njegovo mnenje šteje zelo veliko v košarkarskem svetu, tokrat pa se je v intervjuju za španski As razgovoril tudi o slovenskem reprezentantu Luki Dončiću.

luka dončić Najboljši Šport Kakšno priznanje! Američani "pozabili" na svoje, glavni car je Dončić!

"Dončić nima težav s pritiskom. Glede na to, kako igra, bi dejali, da je med elito že 15 let. Zelo mlad je začel svojo kariero, to je zdaj že njegova tretja sezona v evroligi, kjer je že zdaj eden odločilnih igralcev v vseh pogledih. Je zelo inteligentna oseba," je dejal trener Fenerbahceja.

Nekdanji član jugoslovanske reprezentance se je dotaknil tudi primerjav med Dončićem in njegovim nekdanjim soigralcem  Draženom Petrovićem: "Je nekaj podobnosti z Draženom. Morda ju primerjajo, ker sta oba veliko dosegla že v tako mladih letih. Je bil pa Petrović drugačen igralec in Luka mu bo moral postati še bolj podoben. Ve, kaj mora še spremeniti, da bi postal to, kar mu vsi mi predvidevamo."

luka dončić Deja vu Šport Še en slovenski mladenič Reala obnorel splet
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.