Šport > Košarka
6970 ogledov

"Treniral sem Rađo, Kukoča, Divca, Petrovića, ampak Dončić ..."

Ivković Belgija Srbija EuroBasket skupina E EPA
Izjavi o slovenskem najstniku se ni izognila še ena legenda.

Legendarni košarkarski trener Dušan Ivković, ki se je upokojil, je dejal, da bi v primeru ustvarjanja nove ekipe, najprej izbral mladega slovenskega reprezentanta Luko Dončića.

"Odgovor je popolnoma jasen. V Evroligi imamo enega najbolj nadarjenih igralcev, ki lahko dela razliko. Vsak trener, ki ga ima v ekipi, je lahko srečen. Vodil sem velika imena, a če bi Luko Dončića primerjal z Draženom Petrovićem, Dinom Rađo, Tonijem Kukočem, Vladom Divcem, Predragom Danilovićem, Aleksandrom Đorđevićem, bi dejal, da nihče od njih v teh letih ni igral s takšno zrelostjo," je izjavil Ivković.

Luka Dončić CSKA Real Film Šport Dončić dobil dokumentarec, pohvalil ga je tudi njegov idol

"Kreacija je najlepši del košarke, Dončić pa lahko kreira zase in za druge. Je tudi odličen v skoku, lahko igra dobro obrambo. Zaradi vsega tega, bi brez vsakega dvoma, gradil ekipo okoli njega," je za spletno stran Evrolige še dejal legendarni srbski trener.

Sloviti Duda je še ocenil trenutno stanje v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju: "Zame sta dve veliki presenečenji. Žalgiris je najprijetnejši, igrajo zelo kontrolirano. Jasno je, da evropska košarka dobiva še eno veliko ime in to je Šarūnas Jasikevičius. Negativno presenečenje pa je Barcelona. V življenju se je treba učiti iz napak, njim pa to ni uspelo. Aleksandar Vezenkov je lani pokazal izjemen talent, zdaj pa ga ni nikjer. Obstajajo težave, a upam, da bo legendarni Pešić spravil to ekipo v red."

Komentarjev 5
  • Lovebites 13:35 16.marec 2018.

    Torej je cefur treniral same cefurje.

Sorodne novice