Šport > Košarka
193 ogledov

Cleveland v težavah

LeBron James Bojan Bogdanović Cavs Pacers Bojan Bogdanović (desno) je dosegel kar 30 točk.
V noči na soboto so bile v najmočnejši košarkarski ligi na svetu odigrane tri tekme.

Aktualnim podprvakom lige NBA Cleveland Cavaliers v letošnji končnici ne gre vse po načrtih. Zvezdniška ekipa, v kateri ima nosilno vlogo LeBron James, je v prvem krogu končnice na vzhodu vpisala še drugi poraz. Košarkarji Indiana Pacers so bili na tretji tekmi boljši s košem razlike 92:90 za vodstvo 2:1 v zmagah.

igor kokoškov goran dragić Bomba iz ZDA Šport Kokoškov na pragu sanjske službe, Dragić navdušen

Razigrana Indiana je v drugem polčasu pripravila preobrat ter presenetila nekoliko razglašene Konjenike, ki so zapravili vodstvo s kar 17 točkami ob koncu polčasa (57:40). Izkazal se je Hrvat v majici zasedbe iz Indianapolisa Bojan Bogdanović, ki je prikazal svojo najboljšo predstavo v končnicah onstran velike luže.

Devetindvajsetletnik iz Mostarja je 19 od skupno 30 točk prispeval v odličnem drugem polčasu. Še zlasti ubijalski je bil njegov met z razdalje, saj je s sedmimi trojkami (7:9) paral živce nemočni obrambi Clevelanda. Bogdanović je bil najboljši posameznik na tekmi. V hrbet pa mu je gledal tudi veliki LeBron James, ki se je tokrat moral zadovoljiti z 28 točkami, katerim je dodal še 12 skokov in osem podaj. A je imel tudi šest izgubljenih žog, posledica agresivnega Bogdanovićevega pokrivanja.

Bolj grenka uteha za Jamesa je, da je postal košarkar z največ osvojenimi dvojnimi dvojčki v končnicah med še aktivnimi igralci v ligi NBA. James jih je zbral natanko 100, le veliki Michael Jordan jih ima več (109).

"Z lansko ekipo ne vem, če bi se lahko vrnili iz brezna, ko bi zaostajali 17 točk, ampak letos je to ena povsem druga zgodba, saj smo skozi redni del sezone pokazali, da smo vztrajni in da znamo reševati in premagati težave," je bil zadovoljen Thaddeus Young. Indiana bo že v nedeljo dobila priložnost, da bo pod svojima obročema dvorane Bankers Life Fieldhouse vodstvo povišali na 3:1.

"V prvem polčasu smo bili bolj agresivni, ujeli smo tisti pravi ritem, nato pa so oni postali bolj agresivni, imeli tisti ritem, mi pa smo ga izgubili," je bil realen James.

Goran Dragić Končnica NBA Šport Dragić pokazal mišice Italijanu, nato pa ...

Tudi na preostalih dveh tekmah sta zmagali domači ekipi. Košarkarji Washington Wizards so v seriji na štiri zmage proti Toronto Raptors vknjižili prvo zmago v letošnji končnici s 122:103. Toronto je dobil prvi dve tekmi na domačih tleh ter še naprej vodi z 2:1 v zmagah.

Košarkarji Milwaukee Bucks so proti Boston Celtics prav tako znižali na 1:2, potem ko so doma zmagali s 116:92. Pred začetkom tekme so iz kluba iz Milwaukeeja sporočili, da je postal solastnik franšize, potem ko je odkupil delež v klubu, igralec v ameriški nogometni ligi NFL pri moštvu Green Bay Packers Aaron Rodgers.

Vodstvo lige NBA je kaznovalo soigralca Gorana Dragića pri Miami Heat Justisa Winslowa s plačilom globe v višini 15.000 evrov, ker je v petek namenoma stopil na obrazno masko igralca moštva Philadelphia 76ers Joela Embiida. Philadelphia vodi z 2:1 v zmagah v 1. krogu končnice proti Miamiju. Četrta tekma bo v soboto v Miamiju.

NBA, končnica:

VZHOD:
Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 92:90  /2:1/
Washington Wizards - Toronto Raptors 122:103  /1:2/
Milwaukee Bucks - Boston Celtics 116:92  /1:2/

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.