Šport > Košarka
13297 ogledov

Nešportna poteza Gorana Dragića?

Dragić je s polaganjem tik pred koncem razburil domačo klop.
Navijači Philadelphie 76ers so žvižgali Goranu Dragiću, noreli so tudi domači košarkarji.

Košarkarska ekipa Miami Heat je na drugi tekmi uvodnega kroga končnice premagala Philadelphio 76ers (113:103) in izid v seriji poravnala na 1-1. Najboljši strelec Vročice je bil Dwayne Wade z 28 točkami, veliko pa je k zmagi doprinesel tudi Goran Dragić, ki je v 25 minutah zbral 20 točk, štiri skoke in tri podaje.

Goran Dragić Miami Video Šport Mojster Dragić zavrtel tekmeca

Slovenski košarkarski zvezdnik je zadnji točki dosegel s polaganjem sekundo pred koncem tekme, ko je bilo srečanje že odločeno. S tem je dodobra ujezil domače igralce, saj bi moral po nenapisanih pravilih žogo le držati v posesti, ne pa igrati na koš, saj se je domača ekipa, ki je zaostajala za osem točk, že sprijaznila s porazom.

Gledalci v dvorani Wells Fargo Center so Dragića nagradili z glasnimi žvižgi, živce pa je izgubila tudi domača klop, kjer sta se nad Slovencem najbolj razjezila poškodovani zvezdnik Joel Embiid in J.J. Reddick.

Razprava se je nato preselila na družbena omrežja, kjer so bila mnenja deljena. Nekateri navijači pravijo, da je bila Dragićeva poteza nešportna, drugi pa so mnenja, da bi morali 76ers pač odigrati do konca.

"Bo-ho, 76ers. Vaša ekipa je hotel narediti osebno napako pet sekund pred koncem pri zaostanku za osem. Dragić je dosegel koš sekundo pred koncem. Prebolite," se je glasil eden izmed komentarjev.

goran dragić miami heat NBA Šport Wade spomnil na stare čase in Miami vodil do izenačenja

"Samo da smo si na jasnem, navijači 76ers. Ko se vaši igralci norčujejo, kako slabe so druge ekipe, je vse v redu, ko pa Dragić doseže nepomemben koš sekundo pred koncem, je to nešportna poteza?" je zapisal nek drug uporabnik.

"Ne vem, zakaj so igralci in navijači jezni na Dragića, ker je dosegel nepomemben koš? Če nočete, da se takšne stvari dogajajo, igrajte do sirene," se glasi še eden od zapisov.

Navijači so po večini mnenja, da je Dragić s to potezo začinil serijo, ki se bo nadaljevala s tretjo tekmo v Miamiju (19. april). Nekateri ugibajo, da je šlo za namerno provokacijo slovenskega zvezdnika, drugi pa opozarjajo, da bo "sporni" koš podžgal košarkarje Philadelphie, ki potrebujejo budnico.

Dragić je bil po tekmi tarča tudi žaljivih zapisov. "Dragićev koš sekundo pred koncem je povsem značilen zanj. Občudujem njegovo doslednost, da je vedno takšen kreten," je zapisal nek uporabnik Twitterja. "Dragićev koš je bil zelo nespoštljiv," je dodal drugi. "Grda poteza, moral bi imeti več spoštovanja," so se jezili navijači 76ers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice