Šport > Košarka
2229 ogledov

Dragić pokazal mišice Italijanu, nato pa ...

Goran Dragić
Goran Dragič prvi strelec svoje ekipe.

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je z ekipo Miami Heat moral priznati premoč Philadelphii 76ers. Na tretji tekmi prvega kroga končnice severnoameriške lige NBA so bili gostje boljši s 128:108, pa čeprav je Dragić v 27 minutah prispeval 23 točk, osem podaj, dva skoka in ukradeno žogo za ekipo s Floride.

Pri Philadelphii je Joel Embiid, ta se je vrnil po poškodbi in odigral svojo prvo tekmo v končnicah, prav tako dosegel 23 točk, Dario Šarić je ob sedmih skokih prispeval dve manj, 19 točk, 12 skokov in sedem podaj pa je k zmagi dodal Ben Simmons. Philadelphia v zmagah vodi z 2:1, ekipi pa igrata na štiri zmage.

Igra Miamija se je povsem razpadla v zadnji četrtini, ki so jo košarkarji iz Philadelphie dobili s kar 32:14. Dragić je še pred tem dosegel izjemen koš, ko ga je s prekrškom zaustavljal Marco Belinelli (21 točk), vendar Italijan ni uspel preprečiti koša za vodstvo Miamija z 82:78. Dragić je Italijanu pokazal mišice, na noge pa spravil svojo klop in gledalce v dvorani. A nato se je začel pohod gostov.

Junak tekme je bil Embiid, ki se je vrnil po desetih tekmah odsotnosti. Zaigral je z obrazno masko, s katero je imel kar nekaj težav, a jih je prebrodil z odliko. "Bilo je res nadležno igrati z masko in očali. Ampak to je bil edini način, da lahko zaigram. Moral sem se pač sprijazniti s tem in sem tudi se," je po tekmi dejal Embiid.

Njegovo igro je opazil tudi Heatov Justise Winslow, z 19 točkami drugi strelec Miamija. "Zagotovo vse skupaj izgleda drugače, ko imaš spet v ekipi igralca All-Star. To zagotovo spremeni vse skupaj," je dejal Winslow o igri kamerunskega centra. Naslednja tekma bo že v soboto, znova v Miamiju.

V zahodni konferenci pa so si New Orleans Pelicans in Golden State Warriors priigrali že vodstvo s 3:0. Pelikani so s 119:102 ugnali Portland Trail Blazers, bojevniki pa so v gosteh s 110:97 odpravili San Antonio Spurs. Slednjega je vodil pomočnik Ettore Messina, saj je glavni strateg Gregg Popovich ostal doma z družino po smrti žene Erin, ki se je dolgo borila z boleznijo. Ostroge pa tudi tokrat niso bile kos gostom, ki so dobili prav vse četrtine. Kevin Durant s 26 točkami, devetimi skoki in šestimi podajami ter Klay Thompson z 19 točkami sta bila prva moža Golden Stata, LaMarcus Aldridge pa je z 18 točkami in desetimi skoki prednjačil pri San Antoniu.

New Orleans pa je do tretje zmage proti Portlandu prišel s pomočjo Nikole Mirotića in Anthonyja Davisa. Prvi je 30 točkam dodal osem skokov, drugi pa 28 točkam 11 skokov. Pri Portlandu so bili najbolj razpoloženi CJ McCollum z 22 točkami, Al-Farouq Aminu z 21 in Damian Lillard z 20 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.