Šport > Košarka
149 ogledov

Novinec Utaha tako kot Jordan

Donovan Mitchell Epa
Houston in Utah na pragu napredovanja.

H ouston Rockets v dvoboju z Minnesota Timberwolves in Utah Jazz v dvoboju z Oklahoma City Thunder so v prvem krogu končnice povedli s 3:1 v zmagah. Houston se je v Minnesoti veselil zmage s 119:100. Utah pa je doma ugnal Oklahoma City Thunder s 113:96.

Na tekmi v Minneapolisu je vnovič izstopal James Harden s 36 točkami, odločilna pa je bila tretja četrtina, ki so jo igralci iz Teksasa dobili kar s 50:20 ter prednost točke s polčasa dvignili na +31. Samo v tem delu je Harden dosegel 22 košev. Chris Paul je k zmagi dodal 25 točk, Eric Gordon 18 in Trevor Ariza 15, Clint Capela pa ob 14 točkah zbral kar 17 skokov. Pri Minnesoti je bil z 22 koši najbolj učinkoviti Karl-Anthony Towns, Jimmy Butler jih je dosegel 19 in Derrick Rose 17.

Priložnost za napredovanje bo imel Houston že v sredo, ko bo doma gostil ekipo peti dvoboj omenjenih ekip.

Na dvoboju v Utahu je izstopal Donovan Mitchell s 33 točkami, Joe Ingles jih je dodal 20. Mitchell je sicer postal šele drugi novinec na položaju branilca v zgodovini lige, ki je na svojih prvih štirih tekmah v končnici presegel mejo stotih točk. Pred tem je ta dosežek uspel le legendarnemu Michaelu Jordanu.

Na drugi strani je 32 košev vknjižil Paul George, 23 točk in 14 skokov pa je v statistiko vpisal Russel Westbrook. Tudi na tej tekmi je odločala tretja četrtina, v kateri so si gostitelji priigrali prednost, ki je do konca niso izpustili iz rok.

Utah naslednji dvoboj prav tako čaka v sredo, v Oklahoma Cityju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice