Šport > Košarka
350 ogledov

Jazz s Kokoškovim v polfinalu Zahoda, Konjenikom grozi izpad

utah jazz Epa
Moštvo Utah Jazz, pri katerem je pomočnik trenerja nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov, se je uvrstilo med štiri najboljše ekipe zahodne konference lige NBA.

Košarkarji Toronto Raptors in Utah Jazz, pri katerem je pomočnik glavnega trenerja selektor slovenskih zlatih košarkarjev Igor Kokoškov, so napredovali v drugi krog končnice severnoameriške košarkarske lige NBA. Neuspešen večer pa je bil za zvezdnika LeBrona Jamesa in ekipo Cleveland Cavaliers.

Jamesu in njegovim konjenikom grozi izpad že v prvem krogu letošnje končnice lige NBA po porazu s 87:121 na šesti tekmi serije proti Indiana Pacers. Aktualni podprvaki so zapravili prvo priložnost za napredovanje v konferenčni polfinale, Indiana pa je serijo izenačila na 3:3 v zmagah.

Odločilna sedma tekma četrtfinala vzhodne konference bo v nedeljo v Clevelandu. V konferenčni polfinale bo napredovala ekipa s štirimi zmagami. Jamesu grozi, da bo prvič v karieri v končnicah iz igre izpadel že na začetku v prvem krogu.

James je tekmo končal z zanj skromnim izkupičkom 22 točk. Še vedno pa je bil James, ki mu je Thaddeus Young s komolcem prizadejal odrgnino nad levim očesom, najboljši član Clevelanda in edini iz prve peterke z dvomestnim številom točk. James je zadnjo četrtino presedel na klopi.

Prvi junak tekme je bil košarkar domače zasedbe Victor Oladipo, ki je tekmo končal z 28 točkami in je za prvi karierni trojni dvojček v končnicah lige NBA dodal še 13 skokov in 10 podaj.

lebron james | Avtor: Profimedia Profimedia

V naslednji krog so napredovali košarkarji Toronto Raptors, ki so z zmago na šesti tekmi (102:92) prvega kroga končnice na vzhodu v gosteh izločili Washington Wizards z izidom 4:2 v zmagah.

Toronto je zaostajal po prvih treh četrtinah, po prvi četrtini deset točk (20:30), po drugi tri točke (50:53), po tretji pet točk (73:78), a so v zadnji četrtini, tudi s pomočjo rezervistov, z nizom 29:14 prevzeli nadzor ter po šestih tekmah napredovali v naslednji krog.

Kyle Lowry je tekmo končal s 24 točkami. Rezervisti Toronta pa so rezerviste Washingtona v drugem polčasu nadigrali z 21:6 v točkah ter 15:3 v skoku.

Čeprav sta se pri Washingtonu dobro odrezala Bradley Beal (32 toočk) in John Wall (23), pa to ni bilo dovolj, saj so košarkarji iz prestolnice izgubili kar 14 žog. Edino kanadsko moštvo v ligi NBA se bo v konferenčnem polfinalu pomerilo z boljšim iz obračuna med Clevelandom in Indiano.

Na zahodu so znani vsi udeleženci konferenčnega polfinala.

Zadnjo vstopnico za drugi krog končnice so davi dobili košarkarji Utah Jazz, ki so na šesti tekmi pod domačima obročema s 96:91 premagali Oklahoma City Thunder ter napredovali z izidom 4:2 v zmagah.

Ekipa iz Utaha se bo v konferenčnem polfinalu pomerila z zasedbo iz Houstona Rockets, ki je s 4:1 v zmagah izločila Minnesota Timberwolves.

Pomočnik glavnega trenerja Quina Snyderja pri Utah Jazz je srbski strokovnjak Kokoškov, ki je lani slovenske košarkarje z Goranom Dragićem na čelu v Carigradu popeljal do zgodovinskega prvega naslova evropskih prvakov.

igor kokoškov goran dragić Bomba iz ZDA Šport Kokoškov na pragu sanjske službe, Dragić navdušen

Gromovniki so izgubili kljub izjemni predstavi Russella Westbrooka. Tekmo je sklenil s 46 točkami in 10 skoki ter je prispeval več kot polovico točk Oklahome na odločilni tekmi prvega kroga končnice.

Pri Utahu je bil razpoložen Donovan Mitchell z 38 točkami.

Udeleženca prvega konferenčnega polfinala zahoda sta New Orleans in aktualni prvaki Golden State.

Liga NBA, končnica, izidi:

Vzhod:

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 121:87
(Moštvi sta izenačeni 3:3 v zmagah)

Washington Wizards - Toronto Raptors 92:102
(Toronto je napredoval v naslednji krog z izidom 4:2 v zmagah)

Zahod:

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 96:91
(Utah je napredoval v naslednji krog z izidom 4:2 v zmagah)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice