Šport > Košarka
145 ogledov

Kralj James upravičil nadimek

LeBron James
Košarkarji Clevelanda povedli, Houston že napredoval.

Košarkarji Clevelanda so z zmago 98:95 povedli s 3:2 v zmagah proti Indiani. Ključni mož uspeha je bil seveda Lebron James. Ta je v svojo statistiko vpisal 44 točk, ob tem pa zablestel tudi v zadnjih sekundah dvoboja. Tri sekunde pred koncem je blokiral met Victorja Oladipa, prvi igralec Indiane je tokrat iz igre zadel le dva od 15 metov, nato pa na drugi strani zadel še odločilni met. Kralj James je tako opravičil svoj nadimek. Oladipo je sicer sodnikom zatrjeval, da se je žoga ob njegovem metu že dotaknila table, šele nato naj bi sledila Jamesova blokada. Po mnenju košarkarja Indiane bi tako sodniki morali priznati dve točki, z njima bi gostje povedli s 97:95.

James je tekmo končal s 44 točkami, 10 skoki in osmimi podajama. Natančen je bil tudi v prostih metih, saj je zadel vseh 15. Velezvezdnik je še na 21. tekmi v končnicah vpisal 40 točk ali več ter je po tem statističnem dosežku na večni lestvici prehitel Jerryja Westa, pred njim je le Michael Jordan z 38 tekmami s 40 točkami v končnicah.

V ospredju zasedbe iz Houstona sta bila Clint Capela s 26 točkami in 15 skoki, James Harden pa se je izkazal s 24 točkami. Houston se je še drugo sezono zaporedoma prebil v drugi krog končnice. Za Minnesoto je Karl-Anthony Towns vpisal 23 točk in 14 skokov, Jamal Crawford pa je tekmo končal z 20 točkami.

Košarkarji ekipe Oklahoma City Thunder so se s pomočjo 45 točk in 15 skokov Russella Westbrooka izognili zgodnji eliminaciji in še ohranili upanje, potem ko so dobili peto tekmo serije proti Utahu s 107:99. Utah vodi s 3:2 v zmagah.

Udeleženca prvega konferenčnega polfinala zahoda sta sicer New Orleans in Golden State. Aktualni prvaki Golden State Warriors so s 4:1 v zmagah izločili San Antonio Spurs, New Orleans Pelicans pa so bili v prvem krogu s 4:0 v zmagah boljši od Portland Trail Blazers.

NBA, končnica, 1. krog:

Vzhod:
Toronto Raptors - Washington Wizards            108:98
Toronto vodi s 3:2 v zmagah

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers             98:95
Cleveland vodi s 3:2 v zmagah

Zahod:
Houston Rockets - Minnesota Timberwolves        122:104
-Houston se je s 4:1 v zmagah uvrstil v 2. krog

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz               107:99
Utah vodi s 3:2 v zmagah

Opomba: moštva v končnici igrajo na štiri zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice