Šport > Košarka
2808 ogledov

Dragić klofnil zvezdnika Philadelphie

goran dragić
Slovenski košarkar si je za nešportno potezo prislužil tehnično napako.

Philadelphia 76ers je na peti tekmi prvega kroga končnice severnoameriške lige NBA premagala Miami Heat (104:91) in se skupnim izidom 4-1 v zmagah uvrstila v polfinale vzhodne konference.

Moštvo Gorana Dragića je s porazom v Philadelphii sklenilo NBA sezono 2017/2018.

Dragić je igral 35 minut in dosegel 15 točk (6/16 iz igre / 37,5%, 1/2 prosti meti / 50%), pet podaj in skok, izgubil pa je pet žog. V dresu Miamija je bil najbolj učinkovit Kelly Olynyk z 18 točkami in šestimi skoki. Pri Philadelphii je J.J. Reddick dosegel 27 točk, Joel Embiid pa dvojnega dvojčka - 19 točk in 12 skokov.

Odločilna je bila tretja četrtina tekme, v kateri so gostitelji po izenačenju ob polčasu ušli na 80:62 in prednost trdno držali vse do poslednjega sodniškega piska. Veselje v Philadelphii je bilo veliko, saj se je ekipa, ki je pred dvema sezonama zabeležila vsega 10 zmag v rednem delu, prvič po letu 2012 uvrstila v drugi krog končnice.

"Razočaran sem, vendar razumem, da je to del življenja, del sezone. Želim si, da bi lahko igral nekoliko dlje, a tako pač je," je bil po tekmi razočaran slovenski košarkarski zvezdnik, ki je na začetku tretje četrtine poskrbel za manjši incident.

Dragić je po izgubljeni žogi Miamija prisolil klofuto zvezdniku domače ekipe Benu Simmonsu in si z nešportnim udarcem v zatilje prislužil tehnično napako. Njegova poteza je ujezila košarkarje Philadelphie, a so sodniki pravočasno posegli vmes. Simmons se na provokacijo ni odzval in le mirno odkorakal stran.


Philadelphia se bo v konferenčnem polfinalu pomerila z zmagovalcem serije med Boston Celtics in Milwaukee Bucks. Bostončani po petih tekmah vodijo s 3-2.


V polfinale zahodne konference so se uvrstili tudi aktualni prvaki lige NBA Golden State Warriors, ki so s 4-1 izločili San Antonio Spurs.

Branilci naslova so peto tekmo dobili z izidom 99:91.

Najboljši strelec Bojevnikov je bil Kevin Durant s 25 točkami. Strelskemu izkupičku je dodal še šest skokov, pet podaj, dve blokadi in ukradeno žogo. Klay Thompson je dosegel točko manj (24) in prispeval pet skokov ter štiri podaje.

Pri poražencih je bil razpoložen LaMarcus Aldridge s 30 točkami in 12 skoki, 18 točk je dodal Patty Mills.

 | Avtor: Epa Epa

Liga NBA, končnica:

Vzhodna konferenca:

Philadelphia 76ers - Miami Heat 104:91
(Goran Dragić 15 točk, 1 skok, 5 podaj za Miami)
(Philadelphia se je s 4:1 v zmagah uvrstila v 2. krog)

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 92:87
(Boston vodi s 3:2 v zmagah)

Zahodna konferenca:

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 99:91
(Golden State se je s 4:1 v zmagah uvrstil v 2. krog)

Komentarjev 1
  • supreme 10:49 25.april 2018.

    Dragić je provokator...,.enkrat jih bo dobil okol kepe....

Sorodne novice