Šport > Košarka
5976 ogledov

Dragić naveličan peklenskega ritma, veseli se novega obdobja

goran dragić "Dragon" je za ameriške medije strnil vtise po koncu sezone.
Zvezdnik lige NBA Goran Dragić se je ozrl po preteklem letu in razkril svoje načrte za poletje.

Najboljši slovenski košarkar Goran Dragić ima za seboj fantastično sezono. Pred začetkom rednega dela v ligi NBA je slovensko reprezentanco vodil do zlate medalje na EuroBasketu 2017, kjer je postal najkoristnejši igralec prvenstva (MVP). 

Onstran Atlantika si je z moštvom Miami Heat izboril še tretjo uvrstitev v končnico (2010, 2016, 2018) in si po zaslugi odličnih predstav celo prislužil debitanski nastop na All-Star vikendu.

Z Vročico je v končnici igral v letih 2016 in 2018, leta 2010 je v izločilni fazi tekmovanja debitiral v dresu Phenix Suns.

V rednem delu sezone je odigral 75 tekem in v povprečju na igrišču preživel 31,7 minute, v tem času pa prispeval 17,3 točke, 4,8 podaje, 4,1 skoka in 0,8 ukradene žoge na tekmo.

V petih tekmah končnice, kjer je moral že v prvem krogu z izidom 1-4 priznati premoč Philadelphii 76ers, je v povprečju igral 31,2 minute na srečanje in prispeval 18,6 točke, 4,6 podaje, 2,6 skoka ter 1,0 ukradene žoge.

"V rednem delu sezone smo igrali dobro, zagotovo pa bi morali igrati bolje proti Philadelphii. Odigrali smo veliko tesnih tekem, ki bi se lahko končale z zmago katerekoli ekpi. Zadovoljni smo, da smo se uvrstili v končnico, res pa je, da smo pričakovali več. Težko je reči, kaj lahko naredimo bolje oziroma kaj deluje. Po koncu sezone lahko vsak pametuje, kaj bi se dalo spremeniti," je ameriškim novinarjem zaupal Dragić.

goran dragić miami heat utah jazz | Avtor: Profimedia Profimedia

Dragić je še enkrat poudaril, da je reprezentančna zgodba zanj končana, pri tem pa ga zelo veseli, da si bo lahko poleti privoščil nekaj več odmora. 

"Prihodnjo sezono bo precej drugače. Poslovil sem se od reprezentance. Poleti ne bom igral, tako da bom imel več časa za piljenje svoje igre, prav tako bom bolj spočit. Zagotovo bom bolj željan košarke. Če pred začetkom odigraš že polovico sezone, si nekoliko utrujen. Odigral sem veliko tekem, a želim si igrati. Želim biti na igrišču. Pred mano je drugačno poletje. Moral se bom prilagoditi, vendar mislim, da bo vse v redu," je dejal 31-letni organizator igre.

"Poslovil sem se od reprezentance. Poleti ne bom igral, tako da bom imel več časa za piljenje svoje igre, prav tako bom bolj spočit. Zagotovo bom bolj željan košarke."

Goran Dragić

O številnih dosežkih, kot je na primer zlato na EP ali naziv MVP prvenstva, ni imel časa razmišljati, zato se nadeja, da se mu bodo občutki reprezentančne evforije povrnili ob vrnitvi v domovino.

"Med sezono nimaš veliko časa za razmišljanje o teh stvareh. Še vedno sem malce žalosten zaradi tega, kar se je zgodilo v končnici. Poleti bom imel dovolj časa, še posebej ko se bom vrnil domov. V okolje, kjer smo osvojili zlato medaljo. Za mano je odlično leto, vendar si vedno želim še več. To bo težko doseči, a zakaj pa ne?" je pristavil Gogi.

Dragić za zdaj ne načrtuje vrnitve v reprezentanco, ameriški novinar Tim Reynolds pa razkriva, da bi si v primeru uvrstitve Slovenije na olimpijske igre 2020 v Tokiu lahko premislil.

goran dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice