Šport > Košarka
5134 ogledov

Slovenija izgubila enega ključnih igralcev

Slovenija EuroBasket 2017
Slovensko košarkarsko reprezentanco je doletel nov udarec.

Slovenske košarkarje, aktualne evropske prvake, v četrtek in nedeljo čakata peta in šesta kvalifikacijska tekma za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2019 na Kitajskem.

Varovance Rada Trifunovića, ki imajo po štirih tekmah na računu dve zmagi in pravo toliko porazov (6 točk), v četrtek čaka obračun s Španijo, v nedeljo pa s Črno goro.

Selektor ne bo mogel računati na glavna akterja slovenske košarkarske pravljice - Gorana Dragića, ki je po osvojeni zlati medalji oznanil reprezentančno slovo, in Luko Dončića, ki bo reprezentančno akcijo izpustil na željo novega delodajalca Dallas Mavericks.

Finale Eurobasket Razočaranje Šport V Dallasu odločili v Dončićevem imenu

Slovence je dan pred prvim testom v Stožicah doletel še en udarec, saj bo na obeh prihajajočih tekmah manjkal eden izmed nosilcev igre, center Gašper Vidmar.

"Po pregledu pri zdravniški službi Košarkarske zveze Slovenije je postalo jasno, da bo moral tekmi proti Španiji in Črni gori izpustiti Gašper Vidmar. Robustni center, ki je na novembrski tekmi proti Španiji dosegel 24 točk, bo v prihodnjih dneh prestal artroskopijo in takoj začel z rehabilitacijo. Operacijski poseg je nujen za normalno nadaljevanje kariere 210 centimetrov visokega centra," je v sporočilu za javnost zapisala Košarkarska zveza Slovenije (KZS).

Gašper Vidmar | Avtor: Profimedia Profimedia

Vidmar naj bi okreval približno mesec dni, kapetanski trak pa bo za prihajajoči tekmi prevzel Klemen Prepelič.

Slovenija je po štirih tekmah (2-2) na drugem mestu lestvice in ima dve točki zaostanka za vodilno Španijo, ki v tem kvalifikacijskem ciklusu še ne pozna poraza (4-0).

Komentarjev 2
  • dusan72 19:13 27.junij 2018.

    A nimate moderatorjev, da ta nategunski gnoj tipa Layla BRIŠE oziroma BLOKIRA? Iz Marsa se vidi, da je tekst Google translate in pravljica !!! Pa čisto pod vsako objavo ista svinjarija.